L’any passat va tindre l’oportunitat de viure la festa de ben a prop. La seua neboda Mireia era la  Obrera Fadrina de 2019 i aquest fet va propiciar que les Festes d’Agost de Bétera li agradaren un poc més, si cal. Parlem de Manoli Fuentes i Gil Obrera Casada de 2020. Oficialment el seu nom és Manuela, però de xicoteta li deien Manoli i per a aquells que la coneixen d’aquell moment la continuen identificant com a Manoli. D’altra banda, per a la família és Mano. Siga com siga, Manuela, Manoli o Mano és una persona amb la qual dona gust parlar perquè et transmet confiança, amabilitat i un gran saber estar.

“En 2019 ens tocava tirar del carro a nosaltres i en 2020 han de ser ells els que tiren d’aquest. I és que, encara que els dos anys s’han convertit en especials per a mi, els visc de manera molt diferent”, assegura Manoli mentre ens conta com va viure el passat any l’obreratge de Mireia. “Agraïsc moltíssim l’experiència acumulada amb la festa de la meua neboda. Ens està servint de molt”, afegeix.

A sa casa s’està vivint amb molta il·lusió aquesta celebració, en tots els sentits. “La meua família està disfrutant molt. Jo no sabia res i ells tots ho sabien, sent per a mi una gran sorpresa. De fet, el meu marit no és de Bétera i no vivia les festes com la podem viure les persones d’ací. No obstant aixó, l’any passat s’adonà que aquestes festes són molt més d’allò que es veu fora. Pense que Mari el va convèncer i la resta l’espentaren també un poc i ara està disfrutant-ho molt. Cal afegir que el meu marit s’ha integrat molt amb nosaltres i a les quatre obreres ens mima des del primer moment”, explica Manoli.

Aquesta Obrera també és conscient de tot el treball que suposa celebrar aquesta festa. “Tinc una filla de 18 anys i un fill de 9 anys. Treballe per a les empreses familiars i em toca compaginar-ho tot com millor puc, ja que no és fàcil. Jo mai pensí que aquesta festa tenia tants detalls a ultimar. Doncs, s’ha de traure temps d’on siga”, comenta. En aquest sentit, cal destacar que Manoli va vindre a viure a la seua nova casa de Bétera fa uns mesos, donat que per determinades circumstàncies ha estat vivint a Godella durant uns 20 anys.

Per al Sopar de Sant Valentí ja ho té tot a punt. “Soc una dona molt atabalada i de vegades em puc oblidar d’algun detall, però tinc la sort de comptar amb tota la família en pinya que es preocupen per repassar-ho tot minuciosament. Així que ho tenim tot controlat”, declara. “Hem repassat quaranta vegades des de les llums del carrer per als focus fins a demanar les plaques perquè no aparquen a la porta. Tinc a la meua germana i a la meua cunyada, pendents de tot. En tema de loteries, la meua cunyada, germana i germà em fan un gran paper i quant al vestuari, perruqueria, etc. estan també la meua germana i cunyada molt atentes, així com Mireia”, prossegueix.

Quant al ball, ens indica que “el meu acompanyant és Víctor Ricart i em sent molt segura perquè se sap tots els passos”.

D’altra banda, Manoli també ressalta la bona relació que té amb les seues tres obreres i tota la colla. “A Paula era l’única que coneixia un poc més perquè la seua iaia i la seua mare eren veïnes meues de menuda. No obstant, estic encantada amb les tres. D’altra banda, el meu cosí ‘El Saro‘ és Majoral i és un dels que va insistir molt perquè fora Obrera, però a la resta tampoc els coneixia massa i ara ja són com de la família”, especifica.

La  Obrera Casada no vol finalitzar aquesta entrevista sense contar-nos, com a curiositat, que aquesta festa també ha propiciat que reprenga el contacte amb amigues de tota la vida. “Parlava amb elles per telèfon, però el café pendent mai arribàvem a prendre-se’l i, gràcies a aquesta festa i que torne a estar ací, per fi s’ha fet realitat”, confessa. “A més, m’estan ajudant moltíssim totes aquestes amigues. En aquest sentit, vull parlar de Cristina Ballesteros. Ella està sent un gran suport i una gran consellera en molts assumptes de la festa, donat que va ser Obrera en 2013″, conclou amb paraules de molta estima.

Imatge: Vicent Bes (Bes Audiovisual).

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia