Dins del projecte ‘Construint Memòria’, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica prossegueix amb la tasca de reconeixement de les víctimes valencianes del nazisme, per rescatar de l’oblit els ciutadans i les ciutadanes de la Comunitat que van patir l’horror dels camps de concentració i extermini del règim alemany durant la Segona Guerra Mundial.

En aquesta ocasió, 20 persones naturals de 10 localitats de la comarca del Camp de Túria, a la província de València, seran homenatjades a Bétera en un acte que es celebrarà el proper dimarts 18 de febrer a l’Auditori de la Casa de la Cultura del municipi, i durant el qual es lliuraran a familiars i representants dels ajuntaments les ‘Rajoles de la Memòria’ amb les quals es reconeix el dolor i el sacrifici d’aquestes víctimes que van haver de patir l’episodi més obscur de la història recent de la humanitat.

Així, des de la celebració d’aquest nou acte, s’immortalitzaran els noms i les històries de José Herrero Alsina, Daniel Plasencia Moraval (tots dos de Benaguasil); Eduardo Campos Falomir, Vicente Miralles, Francisco Ten Campos, José Ten Campos (de Bétera els quatre); Juan Coll Valero (de l’Eliana); Isidro Hernández Morelló, Miguel Navarre Martínez, Daniel Romero Romero, Ricardo Sierra Sánchez (veïns de Gàtova); Miguel Portoles Cotanda (de Llíria); Federico Cervera Moratín, Isidro Cervera Moratín (ambdós de Loriguilla); Manuel Cabo Tomás, Antonio Pérez Aroca (naturals de Nàquera); Benjamín Navarro Bargués, José Serra Benavent (veïns de La Pobla de Vallbona); Filiberto García Benlloch (de Sant Antoni de Benaixeve); i Francisco Tadeo (de Vilamarxant).

La cerimònia de record comptarà amb la presència i participació de la consellera, Rosa Pérez Garijo; la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Belén Cardona; el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico; l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío; l’alcalde de La Pobla de Vallbona, Josep Vicent García; el tinent d’alcalde de Loriguilla, Manuel Cervera; el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera, Manuel Pérez; la regidora de Memòria Històrica de La Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero; així com familiars i descendents directes de les víctimes, nombroses autoritats polítiques i civils del municipi i d’altres pobles de la comarca i també representants d’associacions de col·lectius que van patir l’Holocaust.

També, intervindran el director del Centre d’Estudis Locals de Bétera i professor, Jorge Alonso Berzosa; la néta d’Antonio Pérez, Remedios Pérez; i assistirà a més la néta de José Serra, Lola Serra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia