El festival de dansa ‘Dansa València‘ se celebrarà entre el 28 de març i el 5 d’abril, amb la presència de l’espectacle ‘Les Moltíssimes’, de la coreògrafa Mariantònia Oliver, que torna al festival amb aquest espectacle dedicat a dotze dones d’edats entre 65 i 70 anys. Aquest esdeveniment està organitzat per  el Institut Valencià de Cultura.

Per a dur-ho a terme, el festival busca dones majors de 65 anys, amb disposició per a ballar i moure’s, que vulguen participar en aquesta peça dansa-performance que és tota una celebració de la maduresa.

L’espectacle s’estrenarà a València el 28 de març, dins del cicle ‘Moviments Urbans’ de ‘Dansa València’, i les dones participants hauran de realitzar prèviament un taller sobre el moviment del cos. Aquest taller es durà a terme del 24 al 27 de març.

‘Les Moltíssimes’ és una proposta escènica en la qual les intèrprets no es disfressen, ni es maquillen, ni representen res. El que hi ha és el que és. “No hi ha reivindicació, ens vam mostrar tal com som”, explica la directora de la companyia, Mariantònia Oliver. Dones que expressen orgulloses la diversitat, l’experiència i l’ésser i estar sense perjudicis ni dependències.

Es tracta d’una evolució de ‘Les Moltes’, amb el qual la companyia mallorquina fundada en 1989 va començar una línia d’investigació en la qual es va treballar amb cossos que no provenien de l’àmbit de la dansa. Aquest espectacle, protagonitzat per dones d’edats d’entre 70 i 87 anys, va estar en ‘*Dansa València’ en l’edició de 2018.

Una part important del procés és l’intercanvi entre dones. A partir d’aquesta experiència, la companyia de Mariantònia Oliver, ha volgut crear un espectacle dedicat a totes elles, ‘Les Moltíssimes’.

La companyia *Mariantònia Oliver va ser constituïda en 1989 a Barcelona. En el 2000 es va instal·lar a Mallorca i va emprendre un treball de fort compromís social.

A més de la creació d’espectacles per a públic adult i familiar, la companyia duu a terme projectes pedagògics regularment en escoles i també treballa amb persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió social i persones majors.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia