(Agència) Els efectius de bombers van donar ahir diumenge, 16 de febrer, per controlat l’incendi en un canyar del Parc Natural del Túria, a Vilamarxant. Aquest incendi va ser declarat el mateix diumenge, sobre les 14.00 hores, obligant a tallar el trànsit pel fum en la CV-50. Perquè, presentava risc d’afectació a béns no forestals, segons Emergències.

El dispositiu d’extinció controlava el foc sobre les 16.30 hores i Emergències donava per finalitzada la situació 1 del Pla Especial enfront del Risc d’Incendis Forestals. Aquesta, és la situació d’emergència per un o diversos incendis forestals que, en la seua evolució previsible, pot afectar greument béns forestals i, en el seu cas, afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal.

En un primer moment, el Consorci Provincial de Bombers de València va mobilitzar dues dotacions, al costat d’una unitat dels bombers forestals de la Generalitat, una autobomba, un agent mediambiental i una unitat de vigilància. Després, es van incorporar als treballs d’extinció un coordinador forestal, dues unitats més de bombers forestals de la Generalitat, altres dues autobombes, i dos mitjans aeris de la Generalitat (un HLC amb brigada helitransportada i un AT).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia