Hui dimarts, 18 de febrer, 20 persones naturals de 10 localitats de la comarca del Camp de Túria seran homenatjades a Bétera en un acte que es celebrarà finalment al Saló de Plens del Castell del municipi. En aquest sentit, cal mencionar que hi ha hagut un canvi d’ubicació, ja que en un principi l’acte estava previst a l’Auditori Municipal de la Casa de Cultura.

Durant aquest esdeveniment es lliuraran a familiars i representants dels ajuntaments les ‘Rajoles de la Memòria’ amb les quals es reconeix el dolor i el sacrifici d’aquestes víctimes que van haver de patir l’episodi més obscur de la història recent de la humanitat.

A partir la celebració d’aquest nou acte, s’immortalitzaran els noms i les històries de José Herrero Alsina, Daniel Plasencia Moraval (tots dos de Benaguasil); Eduardo Campos Falomir, Vicente Miralles, Francisco Ten Campos, José Ten Campos (de Bétera els quatre); Juan Coll Valero (de l’Eliana); Isidro Hernández Morelló, Miguel Navarre Martínez, Daniel Romero Romero, Ricardo Sierra Sánchez (veïns de Gàtova); Miguel Portoles Cotanda (de Llíria); Federico Cervera Moratín, Isidro Cervera Moratín (ambdós de Loriguilla); Manuel Cabo Tomás, Antonio Pérez Aroca (naturals de Nàquera); Benjamín Navarro Bargués, José Serra Benavent (veïns de La Pobla de Vallbona); Filiberto García Benlloch (de Sant Antoni de Benaixeve); i Francisco Tadeo (de Vilamarxant).

La cerimònia de record comptarà amb la presència i participació de la consellera, Rosa Pérez Garijo; la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Belén Cardona; el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico; l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío; l’alcalde de La Pobla de Vallbona, Josep Vicent García; el tinent d’alcalde de Loriguilla, Manuel Cervera; el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera, Manuel Pérez; la regidora de Memòria Històrica de La Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero; així com familiars i descendents directes de les víctimes, nombroses autoritats polítiques i civils del municipi i d’altres pobles de la comarca i també representants d’associacions de col·lectius que van patir l’Holocaust.

També, intervindran el director del Centre d’Estudis Locals de Bétera i professor, Jorge Alonso Berzosa; la néta d’Antonio Pérez, Remedios Pérez; i assistirà a més la néta de José Serra, Lola Serra.

L’horari de l’acte és a les 12.00 hores.

Aqueste s’emmarca dins del projecte ‘Construint Memòria‘, a través del cual la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica prossegueix amb la tasca de reconeixement de les víctimes valencianes del nazisme. El principal objectiu és rescatar de l’oblit els ciutadans i les ciutadanes de la Comunitat que van patir l’horror dels camps de concentració i extermini del règim alemany durant la Segona Guerra Mundial.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia