El pròxim divendres, 21 de febrer, tindrà lloc la celebració de Carnestoltes a Bétera. Com ja és habitual, durant aquesta celebració, la localitat durà a terme una cavalcada. Aquesta cavalcada partirà des de l’Albereda al voltant de les 17.30 hores i anirà fins les instal·lacions de Casa Nebot.

Per a celebrar-ho, l’Ajuntament de Bétera convida a tot el municipi a participar en ella. I és que el Carnestoltes sempre implica algun tipus de desfilada o activitat publica en la que poden participar no soles els directament involucrats en l’organització sinó tota la comunitat en conjunt. Normalment, Carnestoltes és una de les etapes que representa més alegria, comunió social i diversió en l’any, ja que tots, independentment de religió, edat o provinença poden disfrutar.

Carnestoltes és una estació festiva que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern, durant el mes de febrer. El carnestoltes implica típicament una celebració pública. Se celebra en la majoria dels països cristians.

Aquest esdeveniment està relacionat en molts casos en celebracions religioses, és un festeig públic que pren lloc principalment en el període de Quaresma del calendari cristià.

Enguany, la cercavila anirà acompanyada del ritme de la batucada ‘Kolier’ i la música de la xaranga ‘Che que bo’. Aquesta animació i altres sorpreses amenitzaran el recorregut fins a arribar als jardins del citat edifici de Casa Nebot. Allí es faran entrega dels premis als millors antifaços i també a les millors disfresses.

En aquest sentit, cal recordar que la Regidoria municipal de Festes convoca cada any el Concurs d’Antifaços destinat als xiquets i xiquetes en edats compreses dels 6 als 12 anys. Aquests presenten les seues creacions en els seus centres educatius.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia