Betera.com continua amb el seu treball d’anar coneixent a la gent de Bétera i tot el seu talent. D’aquesta manera, hui toca parlar d’Ana Gomis. Aquesta jove del nostre municipi és coneguda artísticament com a “Ana Palangana”.

Tal com ens conta ella mateixa, Ana va estudiar a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) el grau de Comunicació Audiovisual. Durant aquesta etapa, mentre treballava per estalviar diners i estudiar un Màster d’Indústria Musical. Li va donar per escriure cançons. “A mi sempre m’ha agradat el rap, el ‘R&B‘ (Rap and Black) i música així més del Chill… Un dia em va donar per escriure i a agafar bases d’Internet i a escriure-les. D’aquesta manera, una amiga que estava fent el mateix, em va comentar que a la Canyada hi havia un xic que gravava cançons a un preu econòmic per si volia informar-me. Així, un dia vaig acostar-me i vaig gravar una de les cançons que tenia escrites i vaig seguir gravant i escrivint fins que finalment aní a Madrid a fer el Màster i, entre allí, València i Port de Sagunt, vaig gravar el videoclip de “Tierra de Nadie“, explica Palangana.

Després d’aquesta gravació, va decidir a pujar-lo a les xarxes socials per provar sort. “No tenia ni pàgina de Facebook professional en un principi. Finalment, vaig pujar el vídeo i va tindre molt bona acollida. En visites i tot, va anar superbé“, indica Ana. “La primera setmana va tindre unes 1.000 visites. Aquest resultat em va impulsar a fer un EP de presentació, ja que tenia diverses cançons. El EP està format per quatre temes, tres d’ells amb bases d’Internet i una a capella”, prossegueix.

Ana Palangana no sols està pendent que la seua música estiga feta amb gust. Doncs, també es preocupa que la imatge acompanye a l’estil de les seues obres musicals. Així, la portada del seu primer EP és una imatge, la mateixa que té al Facebook i també està al seu Instagram, on es troba fumant un puro davant la porta d’una església i, on la creu d’aquesta església dona just al centre del seu cap.

“Amb tot açò armat, vaig realitzar el citat EP amb quatre cançons i quatre videoclips. Posteriorment, ja vaig començar a pensar a traure singles amb bases originals, on poguera tindre jo els meus propis drets i pujar-los a plataformes on poguera monetitzar-los. Per aquest motiu, puje també els temes al soundcloud“, detalla aquesta jove artista. “De tota manera, quan comence a pujar ja totes les cançons que tinc amb tots els drets començaré a pujar-les a Spotify també”, afegeix.

“El meu nom artístic va vindre quan vaig crear les xarxes socials per als videoclips i vaig fer l’EP, el qual també vaig posar-li de títol ‘Palangana‘ i una peça homònima. Després vaig pujar el vídeoclip ‘Bendecía‘ i Ara falta el videoclip de ‘En la Kely’, explica Ana.

De manera anecdòtica també ens conta que el nom d’Ana Palangana ve d’una cançoneta de broma que li cantava el seu germà de menuda, fent rima amb Ana.

“D’altra banda, la meua idea és crear uns cassettes. Com no tinc els drets i no puc monetitzar res del que faig, de moment he pensat a regalar-los i que, almenys, es vaja promocionant el nom d’Ana Palangana”, declara.

Així mateix, el pròxim 28 de març actuarà en concert a València en la Sala ‘El asesino‘. “La meua intenció és continuar fent concerts, donat que ja he fet un parell i així donar-me a conéixer”, conclou.

A continuació, us deixem els seus videoclips, els quals a banda del seu youtube, també podeu trobar-los al nostre canal:

  • Tierra de nadie

  • Bendecía:

  • Palangana

Imprimir article
Comenta aquesta notícia