Els presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València han mantingut una reunió de treball aquesta setmana al Palau de la Diputació de Tarragona. En la trobada han participat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la de Barcelona, Núria Marín; el president de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castelló, José Martí, i el de València, Toni Gaspar.

La reunió pretén ser la primera d’una sèrie de trobades entre estes diputacions, a les quals es pretén sumar altres diputacions que compartixen projectes comuns. La voluntat ha sigut posar l’accent en aquells projectes que els unixen.

Totes i tots han coincidit a posar en valor la col·laboració institucional amb totes les administracions des del respecte a les competències que té cadascuna.

 

En la trobada, els representants d’estes institucions han tractat temes com el Corredor del Mediterrani. En este sentit, han subratllat la necessitat urgent d’impulsar esta infraestructura ferroviària, vital per a l’activació econòmica i social dels municipis i han apostat perquè les diputacions tinguen un paper actiu.

 

D’altra banda, i com a membres d’Art Llatí i Partenàlia, en l’àmbit de l’Euroregió, estes diputacions han incidit en la importància de treballar per aconseguir ajudes europees que permeten lluitar contra el despoblament, una preocupació que compartixen totes les institucions.

Durant la trobada, s’ha posat de manifest el paper clau de les diputacions en el sosteniment de les polítiques públiques municipals, especialment durant els últims anys. Al mateix temps, han reclamat una major flexibilitat normativa en relació a la gestió diària dels municipis, especialment els més xicotets, en matèries com normatives de despesa, de contractació pública o urbanística.

Els presidents i presidentes de les diputacions assistents s’han emplaçat per defensar totes les posicions en la reunió de la Comisión de Diputaciones, Cabildos y Consejos Insulares, que tindrà lloc el 9 de març a Barcelona, convocada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia