(EFE) El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat aquest dimarts que abandona temporalment aquestes competències però manté l’acta d’edil després que divendres passat el Jutjat d’Instrucció 18 de València acordara l’obertura de judici oral contra ell, altres quatre acusats i dues empreses per l’accident mortal d’un treballador als jardins de Vivers.

Els fets que van donar lloc a la investigació judicial i han acabat amb la decisió de Fuset d’apartar-se de les competències de Cultura Festiva van ocórrer el 27 de juny de 2017 quan un operari que treballava en la construcció d’unes graderies amb capacitat per a mil persones per als concerts musicals de la Fira de Juliol va trepitjar una taula que es va véncer i va caure des d’una altura de 3 metres, es va colpejar el cap i va morir uns dies després en un hospital de València.

Fuset, que serà substituït en Cultura Festiva per Carlos Galiana, mantindrà la regidoria d’Administració Electrònica.

En una compareixença acompanyat per l’alcalde de València, Joan Ribó, Pere Fuset ha dit als periodistes que si deixara l’acta de regidor “seria impossible revertir la decisió” de deixar temporalment les competències, ja que està convençut que quedarà demostrada la seua innocència i el seu objectiu és “tornar amb el cap alt i la mateixa energia que es mereixen” la festa de les Falles.

Així mateix, el jutge va acordar deduir testimoniatge per un possible delicte de prevaricació contra l’edil en relació a l’adjudicació a l’empresa que va muntar les graderies per als concerts de la Fira de Juliol de 2017 de l’explotació d’un establiment hostaler en els voltants del lloc de celebració dels concerts en Vivers.

En l’acte, el magistrat reclamava als acusats com a presumptes responsable d’un delicte contra la vida i la salut dels treballadors i d’un delicte d’homicidi imprudent que prestaren una fiança conjunta i solidària de 450.000 euros per a cobrir les responsabilitats pecuaniàries.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia