Un any més, la regidoria municipal de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Bétera ha preparat una infinitat d’activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona, que té lloc el diumenge 8 de març.

Els actes donaran inici el diumenge 1 de març amb el concert de Carmina Burana. L’Orfeó Universitari de València presenta el famós Carmina Burana en un format molt interessant, a través del projecte Erasmus+.

En aquesta ocasió, participaran també cors d’Alemània, Lituània i Polònia. El concert serà a les 19.30 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura de Bétera.

Els actes continuaran el pròxim dilluns 2 de març amb la ja tradicional caminada per la igualtat. Al voltat de les 10.00 hores, a les instal·lacions de l’edifici de Casa nebot de Bétera (C/Estació, 5) es congregarà tota aquella veïna i veí que ho desitge. Des d’allí, es farà un recorregut pel poble, fins arribar al Bar-Restaurant Poliesportiu. Cal inscriure’s a Casa Nebot perquè les plaçes són limitades.

A les 18.00 hores hi haurà un VIDEOFORUM, on es projectarà el curt “Humana, el cos” de Josep Gresa Alemany. Després, juntament amb el mateix autor del curt, es parlarà sobre la discriminació/igualtat. Aquest acte serà a l’Aula xicoteta de l’edifici annex de Casa Nebot. L’entrada és gratis i està impartit per Formació Coeducació.

Dimarts, 3 de març, serà la presentació de l’associació de dones “Nuevo amanecer”, creada recentment per a la integració de la dona musulmana en la societat i la lluita per la igualtat (hi haurà un berenar a càrrec de l’associació per als i les assistents. Aquesta jornada serà a les 18.00 hores al Saló de Plens del Castell de Bétera.

Dimecres, 4 de març, serà el torn per al taller “Bendecida y empoderada” de Mila Soriano Mingot, “perquè ser dona en el 2020 és un privilegi que no pots desaprofitar”. Aquesta jornada serà a l’aula xicoteta, de l’edifici annex a Casa Nebot amb entrada gratuïta, a les 10.45 hores.

Dijous, 5 de març, hi haurà una excursió a València a les 10.00 hores, organitzada per l’Associació Mestresses de casa Tyrius. Venda de tiquets i més informació en la Seu de les Mestresses de casa ( El Portón) de 17.00
a 19.00 hores. Preu: 21euros.

El mateix dia, a les 19.00 hores, qui desitge disfrutar d’una vesprada de música, els cors de l’escola del Centre
Artístic Musical de Bétera ens delectaran a l’Auditori de la Casa de la Cultura amb “Escoltem els dones”. Entrada gratuïta.

Divendres 6 de març hi haurà una excursió a l’església de Sant Nicolau, Sant Joan i al Museu de la Seu a València, a partir de les 09.30 hores. L’hora d’arribada serà a les 14.30 hores. Les inscripcions es deuen fer a casa Nebot. Les places són limitades. Per a poder entrar als monuments és necessari pagar 8’20 euros. Eixida i arribada: Albereda.

A les 19.00 hores, l’Associació de Dones Progressistes de Bétera organitza un acte reivindicatiu del paper de la dona en la música amb el títol “La composició també és cosa de dones amb la pianista Laia Bernard Garcia”. L’acte serà al Saló de Plens del Castell de Bétera, amb entrada gratuïta.

A les 21.30 hores hi haurà un Sopar Reivindicatiu per la commemoració del 8 de març. Es farà lliurament d’un
detall de cortesia de la regidoria de la Dona. També es realitzarà el lliurament dels VII Premis a la Dona Treballadora Emprendedora 2019 de Bétera. Així mateix, es farà una lectura i manifest a favor de les dones. El
tiquet per a poder acudir al sopar es recollirà de dilluns a divendres de 12.30 a 14.30 hores del 24/02 al 04/03 i els dies 24/25/26/27 de febrer a la vesprada de 18.00 a 20.00 hores en el Saló Azhor. El preu del sopar és de 5 euros.

Seguidament, el dissabte 7 de març, la regidoria de la Dona i Igualtat et convida a conéixer BETERA FIT a l’Albereda de Bétera. D’aquesta manera, es convida a gaudir d’un matí divertit fent exercici. Aquesta jornada serà impartida pels instructors: Maria José del Barrio, Leo de Souza, Vicente Campos i com convidats Gaspar Tarín i Lola López.

  • 11.00 Bodi Attack.
  • 12.00 Sh’Bam.
  • 13.00 Bodi Balanç.

Durant el dia 7 de març a partir de les 9.30 hores,els alumnes de diferents centres educatius del municipi de Bétera realitzaran un mural per a commemorar el 8 de març en el poliesportiu sota el lema “Tu com jo, jo com tu”.

Finalment, el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 15.30 hores hi haurà una eixida cap a València
per a acudir a la manifestació del 8 de març. Les inscripcions seran en l’Edifici Casa Nebot, amb places limitades. L’autobús eixirà des de l’Albereda.

A les 17.00  hores  hi haurà una conferència a càrrec d’Amparo Pacheco sota el títol “ Ser musulmana a Espanya hui: una mirada des de dins”, al Saló de Plens del Castell de Bétera. L’entrada és gratuïta.

S’informa també, que es realitzarà una exposició de dibuix realitzada per alumnes del nostre municipi i organitzada per l’Associació Pro casa de la Dona, del dilluns 30 de març al 10 d’abril en l’antic ajuntament de la localitat (C/Major, 12).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia