(EFE) La Consellleria de Sanitat va confirmar ahir a la nit el primer cas de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un home que havia acudit a l’hospital La Plana de Castelló, a Vila-real, amb símptomes compatibles amb la malaltia. Les primeres anàlisis han confirmat la presència del virus COVID-19, segons informa la Conselleria.
El departament de Salut Pública ha enviat ja la mostra al Centre Nacional de Microbiologia en Majadahonda per a la confirmació del resultat.

D’altra banda, la prova realitzada al pacient en estudi de l’Hospital Doctor Peset de València ha donat un resultat negatiu, i es manté en estudi a tres pacients a l’Hospital General d’Alacant.

Màscares esgotades en les farmàcies valencianes

Per part seua, les màscares i gels desinfectants de les mans segueixen esgotats en la majoria de farmàcies valencianes, i mentre a l’inici del coronavirus la principal demanda era de ciutadans xinesos per a enviar-les al seu país, ara són molts espanyols els que acudeixen reclamant aqueixos productes.

Així ho han indicat fonts del Col·legi de Farmacèutics de València, que han assenyalat que mentre les farmàcies rurals no han tingut demandes ni tenen existències d’aquests productes perquè no els demanen, en les quals estan situades a les ciutats més grans i en la capital “la cosa canvia”.

“Ara es nota que van preguntant més espanyols” per aquests productes, han indicat les fonts, que han agregat que també estan sent molt demandats els gels de hidroalcohol.

Des de l’entitat col·legial han destacat que el problema és que hi ha “molta gent fent apilament de manera innecessària” d’aquests productes, i aqueixa és una de les raons per les quals es produeix el desproveïment.

A més, han recordat que, de moment, les autoritats sanitàries no han decretat protocols d’actuació per a la població en general i, per això, “són innecessaris”.

L’Ajuntament de València demana evitar “alarmismes i troles” sobre el coronavirus i les Falles.
Al seu torn, l’Ajuntament de València ha demanat aquesta setmana evitar notícies falses, “alarmismes i *trolas” respecte a l’epidèmia del coronavirus davant la proximitat de les Falles, i estarà atent a les indicacions que donen les autoritats sanitàries, el Ministeri de Sanitat i la Conselleria.

El vicealcalde, Sergi Campillo, ha assenyalat que les competències sobre mesures contra el virus no són del consistori si bé ha remés a la Junta de Seguretat que se celebra aquest dimecres en relació a actuacions preventives de cara a les festes falleres, si és que s’adopten.

El regidor de Compromís Pere Fuset, per part seua, ha demanat “calma” i ha apel·lat a la responsabilitat per a evitar notícies falses que, encara que són “molt suculentes i per això són virals”, no cal donar-los entitat.

La situació de València “és la que és i no és la d’altres llocs”, ha comentat, per a afegir que la ciutat està oberta a qualsevol indicació que procedisca de les autoritats sanitàries.

En la Junta de Seguretat estan representats les forces de seguretat, representants sanitaris, la Delegació del Govern i la Generalitat, i seran ells els qui adopten les mesures que consideren convenients.

Així mateix, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar ahir que no creu que la situació actual de la Comunitat Valenciana respecte a l’epidèmia de *coronavirus meresca “prendre cap decisió” entorn de la pròxima celebració de les Falles de València.

En una compareixença davant els mitjans després d’un acte educatiu celebrat en el Districte Digital d’Alacant, el cap del Consell ha assenyalat que el seu gabinet aborda aquest assumpte “amb el major rigor possible i sempre seguint els criteris mèdics”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia