Bétera va celebrar ahir el seu Ple Ordinari del mes de març. Durant la realització d’aquest es va procedir a tractar vàries mocions. La primera d’aquestes va ser presentada pel partit Compromís. Aquesta moció demanava mantindre l’Albereda de Bétera (Avinguda escultor Ramón Inglés) lliure de celebracions i festes taurines. D’aquesta manera, segons indica la moció, els bous no se celebraran a aquest espai.

Aquesta proposta va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, Ciutadans Bétera, dos regidors del PSPV-PSOE i les abstencions del partit Mas Camarena-Torre en Conill, dues regidores del Partit Popular i un regidor del PSPV-PSOE. El regidor de Vox i l’Alcadessa popular de Bétera, Elia Verdevío i el regidor de Festes (PP), Manuel Pérez, van votar en contra de la moció.

La portaveu de Compromís, Cristina Alemany, va explicar durant la seua intervenció que “aquesta moció no va en contra de cap col·lectiu”. “Pensem que l’Albereda deu ser un espai lliure i volem que tots els partits donen suport sa aquesta proposta”, va afegir intentant deixar clar que la moció no persegueix el suspendre els actes i que el que es pretén és buscar un altre lloc per a aquests.

Per la seua banda, el regidor de Festes i Tradicions, Manuel Pérez, va expressar que aquesta moció era per a ell “una declaració d’intencions, la qual no soluciona el problema”. “Ens deguem seure i entendre’s i no enfrontar-se. Ja hem estat amb la penya taurina i també amb els veïns de l’Albereda per a arribar a bon port”, va continuar.

La portaveu de Ciutadans, Eva Martínez, també va voler deixar clar que aquesta moció no es tractava de “tots sí o tots no”, ja que ells sí que estan a favor dels bous. “Nosaltres estem treballant perquè l’Albereda siga un espai de referència. Ciutadans no creu que aquest siga l’espai idoni i votarem a favor d’aquesta moció”, va declarar.

Mª José Ballesteros, Portaveu del PSPV-PSOE, va fer una crida a la “coherència política”. “Escoltarem sempre la veu del nostre poble i deguem deixar l’Albereda com espai lliure. Per tant, donem suport a la moció”, va explicar.

Finalment, el Portaveu de Vox a Bétera, Fidel Valcarce, també va exposar els seus arguments. “Les festes son imprescindibles. Per tant, Vox votarà en contra”, va explicar.

A continuació adjuntem un primer vídeo amb el resum d’aquesta moció. Seguidament adjuntem en aquesta mateixa un altre vídeo amb l’opinió dels veïns:

  • 1er vídeo. Resum de la moció de l’Albereda com espai llure d’actes taurins

 

Els veïns i veïns de Bétera també van voler parlar en el seu torn de precs i preguntes sobre la realització dels Bous al carrer al recinte de l’Albereda. Els escoltem a continuació, en aquest segon video:

  • 2n vídeo. Opinió dels veïns sobre els actes taurins a l’Albereda

Imprimir article
Comenta aquesta notícia