La segona de les mocions presentades al Ple Ordinari de Bétera del mes de març la va presentar el Partit Popular del municipi. La finalitat d’aquesta moció va ser la de commemorar el dia 8 de març com a Dia internacional de la Dona, sumant-se al lema de l’ONU “soc de la generació de la igualtat” i propiciar, instar i realitzar activitats que garantisquen de manera efectiva la igualtat entre homes i dones.

Aquesta moció va ser aprovada amb els vots a favor del PP, Compromís, PSPV-PSOE, Ciutadans i Mas Camarena-Torre en Conill. Vox va votar l’abstenció.

En primer lloc, va intervindre la portaveu de Compromís, Cristina Alemany, qui va remarcar el suport del seu partit a tota aquesta classe de mocions i va incidir en què “és un tema importantíssim, tant per a Bétera com per a tota la societat espanyola en general, i és una vertadera llàstima que aquestes mocions no puguen eixir per corporació”, referint-se així a que no tots els partits de la corporació municipal voten a favor d’aquestes mocions.

Seguidament, la regidora municipal de la Dona, Mª José Yago, va procedir a llegir un acords. Així, va convidar a tots els partits polítics que conformen la corporació municipal de Bétera a adherir-se a “totes aquelles veus que clamen per un futur sense discriminació per raó de sexe”.

Per la seua banda, la regidora del Partit Popular, María Segura, va indicar que “cada 8 de març i durant tot l’any es deu treballar sense colors polítics per a seguir trencant sostres de cristall, tal i com diu la moció, per una igualtat entre dones i homes”.

La Portaveu de Ciutadans, Eva Martínez, també va lamentar que aquesta moció no poguera anar per corporació “cosa que en la legislatura anterior estàvem acostumats”. “El feminisme és una causa de tots, no és patrimoni de ningú. Al Segle XXI paternalisme no, solidaritat entre dones sí”, va remarcar.

Mª José Ballesteros, Portaveu del PSPV-PSOE, va recordar totes aquelles generacions de dones que han treballat i lluitat per la Igualtat i va voler deixar clar que no van a fer “ni un pas enrere” en aquesta igualtat i “qui pretenga fer-nos retrocedir, tindrà enfront del partit socialista”.

El regidor de Vox, Fidel Valcarce, va declarar que estava “absolutament a favor de tots els punts d’aquesta moció, excepte amb la llei de la violència de gènere, la supremacia masclista de la qual es parla i la qüestió de la falta de respecte a la presumpció d’innocència en tots els casos. L’home per ser home no és culpable. Són culpables els maltractadors, les maltractadores, però l’hom per ser home no ho és”.

A continuació, oferim un primer vídeo amb el resum de la moció i les diferents intervencions. Seguidament, adjuntarem en aquesta mateixa publicació un segon vídeo amb la intervenció dels veïns, en referència a aquest mateix assumpte.

  • 1er vídeo Moció “Soc de la generació de la Igualtat”

  • 2n vídeo intervenció dels veïns

Imprimir article
Comenta aquesta notícia