Els actes de cara a les Falles 2020 van incrementant-se. I és que cada vegada estan més a prop les festes josefines d’aquest exercici. El pròxim dissabte tindrà lloc a Bétera la tradicional Crida. Per aquest motiu, Betera.com ha volgut parlar amb els màxims representants del municipi. En aquest sentit, al llarg d’aquests dies, anirem oferint diversos especials. Iniciem aquesta ronda d’entrevistes amb Mª Ángeles Valls i Aparísi, Fallera Major de 2020, qui amb molta proximitat ens ha atés i ens dona a conéixer una miqueta més d’ella.

Mª Ángeles Valls i Aparísi, Fallera Major de Bétera de l’any 2020

 Ángeles és fallera de la Falla Gran Via del Sud des que era ben menuda. “Fa 36 anys soc fallera de la Falla del Sud. O siga, tota la vida”, ens indica la màxima representant de la localitat.

En l’any 1993 fou Fallera Major Infantil de la citada comissió, després la seua filla va ser en l’any 2016 i el seu fill fou President Infantil en l’any 2019. Després de viure aquells moments tan especials i màgics per a tota la família, ser la representant de les Falles de tot un poble suposa un gran salt per a ella. “Sí, ha sigut un regal que m’ha donat el món de les falles”, declara emocionada.

I és que  Ángeles pensava que el seu somni de ser Fallera Major de Bétera no podria arribar mai. És un càrrec molt important i pensava que jo no seria capaç de suportar, i la meua filla, al costat de les meues amigues em van dir…’Tan fallera que tu eres i com vius tu les falles, eres la candidata perfecta, i així va començar aquesta aventura”, confessa.

A hores d’ara, ens explica que per a ella “és un verdader honor i privilegi poder representar a totes les beteranes i els beterans del municipi”. “Aquests moments previs els estic vivint molt intensos i amb molta emoció, ja que tinc una gran quantitat d’actes i a més a més, les Falles s’acosten i tinc moltíssimes ganes que arriben”, ens conta amb entusiasme.

Ara espera ansiosa l’acte de ‘La Crida’, ja que marca l’inici d’aquestes Festes. “Tinc uns pocs nervis, ja que espere estar a l’altura del càrrec que ostente”, declara. No obstant, ens comenta que ja ho té tot preparat pel compte enrere.

D’altra banda,  Ángeles compta amb els consells de tres falleres de la seua comissió que, abans que ella, ja van representar les festes josefines de la població:  José, Lorena i Omayra i saben la responsabilitat que suposa aquest càrrec.

“No hi ha cap dubte que ser la màxima regina del món faller de Bétera suposa una gran responsabilitat, ja que sempre intente representar de la millor manera possible al meu poble. Quant, al temps, ja que és la meua passió i el meu somni, i quan és viu amb tanta alegria, emissió i ganes per viure cada acte al màxim, no suposa cap esforç”, indica la Fallera Major de 2020.

Així mateix,  Ángeles no pot estar més agraïda a la seua família per tota l’ajuda. “La meua família és un suport imprescindible, però en especial la meua filla i la meua mare, que sempre estan pendents de mi, i són les encarregades de deixar-me sempre perfecta.

Per a la seua Cort d’Honor, Paula Ros i Ferrera també té unes boniques paraules. Cal recordar que Paula va ser la primera Fallera Major Infantil que tingué Bétera. “Paula és la traca de totes nosaltres i, a més a més, ella sempre està pendent de la nostra Cort Infantil. He tingut moltíssima sort en tindre-la entre nosaltres. Ella i jo hem fet molt bona pinya, en veritat”, ens fa saber  Ángeles.

D’altra banda, està molt unida a la seua Fallera Major Infantil, Carla Lopez i Capella. “Carla és com una neboda per a mi, ja que la seua mare i jo som com a germanes. Ha sigut un somni ser les màximes representants de Bétera juntes”, detalla.

Quant a l’actual President de la Junta Local Fallera, Edgar Jorro i Costa ens comenta que “no el coneixia molt, però ara puc dir que és una gran persona i un excel·lent President. Estic molt contenta amb ell i no puc queixar-me perquè és molt atent i afectuós amb mi”.

“De les cinc comissions falleres del poble no ens podem queixar. Són super atents i amables amb totes nosaltres. Les Falleres Majors i Presidents 2020 han fet molt bona pinya amb nosaltres. Estic molt contenta, la veritat”, declara.

Per a finalitzar aquesta entrevista ens deixa un missatge per a totes les falleres i fallers de la localitat: “Que gaudisquen al màxim, que açò ja comença i que visquen al màxim cada acte”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia