Aquest passat dijous, 05 de març, el Saló de Plens del Castell de Bétera va acollir la presentació del cartell de les Falles de Bétera 2020. El cartell enguany s’ha realitzat per part dels alumnes del taller d’ocupació, especialitzat en disseny de productes gràfics, alguns dels quals van estar presents en aquest acte. A aquesta presentació van acudir representants de Junta Local Fallera, les Falleres Majors del municipi i la seua cort i els màxims representants de cada comissió, entre d’altres.

Aquest esdeveniment també va servit per a presentar les campanyes de la regidoria de Medi Ambient “Beu i Recicla amb trellat. Bétera + neta” i de la regidoria de Dona i Igualtat “Per unes Falles lliures d’agressions sexistes”.

Beu i Recicla amb trellat. Bétera + neta

Sota el lema “Beu i recicla amb trellat. Bétera més neta” la regidoria de Festes i de Medi Ambient s’han unit per a apostar per una iniciativa que se centra en el repartiment de 5.100 gots reutilitzables entre les cinc comissions falleres del municipi. La finalitat, és fomentar el reciclatge, controlar l’ús de plàstic i conscienciar sobre la ingesta moderada d’alcohol durant les Falles.

Durant el passat cap de setmana les cinc comissions falleres de Bétera van rebre els gots reutilitzables per a repartir-los entre els fallers i falleres i reduir així el consum dels gots de plàstic que s’utilitzen durant les Falles. D’aquesta manera, cada Falla de Bétera ha rebut 1.000 gots reutilitzables que porten els colors representatius de cada comissió: el groc de la Falla Gran Via del Sud, el gris de la Falla l’Albereda, el verd de la Falla Gran Via de l’Est, el blau de la Falla Carraixet i el roig de la Falla La Barraca.

Els gots a més porten un cordó que permet portar-los penjats, la qual cosa facilita el seu transport i ús.

Per unes Falles lliures d’agressions sexistes

D’altra banda, amb motiu de l’arribada de les Falles, la regidoria de Dona i Igualtat també ha preparat la seua campanya de difusió per unes Falles on prime la Igualtat, sota el títol “Per unes Falles lliures d’agressions sexistes”.

Aquesta campanya està finançada pel Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, a través del qual tots els municipis reben finançament per a tal finalitat.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar la ciutadania perquè visca unes falles diverses, inclusives, divertides, plenes de tolerància i sense cap rastre de masclisme, on no hi haja cap tret de violència ni agressió sexista, homòfoba, xenòfoba o de qualsevol altre tipus, així com qualsevol actitud sexista.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia