L’incendi iniciat hui a les 12.44 del migdia al Parc Natural del Túria, al terme municipal de Riba-roja de Túria, ha quedat estabilitzat. Així ho ha comunicat el responsable del lloc de comandament aquest migdia després de diverses hores de lluita contra el foc, en la reunió mantinguda amb l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i el regidor de Seguretat, José Luis López, que s’han personat en la zona minuts després d’iniciar-se l’incendi.

El foc, que ha cremat diverses hectàrees de canyar al llarg de 2 quilòmetres d’extensió del parc, s’ha iniciat en la denominada partida Perpinyanet, en Més d´Escote i s’ha propagat d’oest a aquest avivat pel fort vent.

La quantitat de fum provocat pel foc ha obligat a evacuar a 1.355 alumnes i alumnes dels col·legis públics Mes d´Escote, Camp de Túria, Eres Altes, Escoletes i l’IES El Quint. La ràpida coordinació entre els efectius policials i la direcció dels centres educatius ha permés la ràpida evacuació a un parc pròxim al primer centre escolar i al Pavelló Cobert. A continuació han sigut avisades les famílies per a la seua recollida.

Així mateix, com a mesura de seguretat, s’han evacuat 47 veïns i veïnes residents en la primera línia del Parc, en la zona de Mes d´Escote Paral·lelament s’ha confinat a les seues cases als residents en el centre històric, recomanant-los el tancament de finestres i persianes, així com als usuaris i usuàries del Centre de Dia situat en la zona.

En les labors d’extinció han participat tres cubes de bombers, quatre brigades de bombers forestals amb 4 cubes, sis brigades de la Diputació, dos helicòpters i dues avionetes, així com personal de comandament de Bombers, Guàrdia Civil i Policia Local. La labor de coordinació entre les diferents forces i cossos de Seguretat de l’Estat ha sigut clau per a una actuació ràpida, eficaç i efectiva.

Fins que l’incendi quede totalment extingit, romandran en la zona diversos mitjans d’extinció. La finalitat és estabilitzar els perímetres d’aquest.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia