Malaltes i no “vicioses”. Aquest és el lema de la UPCCA dins de la Campanya 12 lemes per al mes de març. Aquesta acció s’emmarca dins de les activitats que es desenvolupen en el Pla Comarcal de Drogodepencias i altres Trastorns Addictius, implementat des de la Mancomunitat Camp de Túria.

Aquest mes de març, aprofitant que s’ha celebrat el dia internacional de la dona el  8 de març, des de la UPCCA de la Mancomunitat Camp de Túria informen sobre com el gènere pot ser un estigma a l’hora de catalogar a les dones que pateixen algun tipus d’addicció, en aquest cas, el joc.

Per què un de cada tres ludópatas és dona i només demanen ajuda terapèutica una de cada deu? “L’addicció al joc és un tabú per a elles perquè són estigmatitzades, la qual cosa provoca que els coste més reconéixer el problema i buscar una solució”, indica Ángela Ibáñez, psiquiatra i responsable de la Unitat de Ludopatia de l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid.

Mentre que els homes són considerats malalts, les dones no deixarien de ser unes “vicioses”, perquè la societat és més incomprensiva i els reprova la seua conducta, explicava ja en 2012 María Josefa Vázquez Fernández, professora de la Universitat Pablo de Olavide (UPO) de Sevilla, en Ludopatia i dona: una anàlisi des de la perspectiva de gènere.

A més a més, a través de la Upcca, es proporciona un informe obtingut d’una investigació que analitza la relació entre la joventut i les drogues en funció del seu gènere.

A aquest informe es pot accedir a través del següent enllaç: Informe.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia