L’Ajuntament de Loriguilla va aprovar la setmana passada en el seu Ple la concessió de la Medalla d’Or del municipi a l’Oficial Cap de la Policia Local de Loriguilla, Iñaki Estévez Sánchez, per la labor exercida al llarg de la seua carrera. També va aprovar el condecorar amb la Medalla de Plata als agents de la Policia Local i Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria per l’Operació Scooby. A finals d’aquest mes, està previst el lliurament d’aquestes distincions en un acte solemne que se celebrarà en el Teatre Municipal.

L’equip de Govern va aprovar aquests dos punts de l’ordre del dia amb l’abstenció del Partit Popular en el ple extraordinari celebrat dijous passat i a tenor del que estableix el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Loriguilla. Així, per a la concessió de la Medalla d’Or a l’Oficial Cap de la Policia Local s’ha tingut en compte les seues més de 35 anys de servei prestat en el cos, sense que conste expedient personal de cap mena.

Estévez porta 36 anys de servei en el cos. Durant dèsset anys i mig va estar destinat a l’Ajuntament de Erandio (Biscaia), tretze anys a Bétera i els últims sis, a Loriguilla. Ha sigut condecorat en diverses ocasions, destacant la Creu de l’Orde del Mèrit Civil que li va imposar el rei Felip VI. A més, posseeix l’Encàrrec de Caballero de Santiago, atorgada per l’Associació Nacional de la Guàrdia Civil Marqués de les Grogues; la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc atorgada per l’Ajuntament de Bétera; la Creu en la categoria de plata, atorgada per l’Ajuntament de Godelleta; i la Creu Blava al mèrit professional, atorgada per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Pel que fa a les medalles de plata, amb elles es reconeix la rellevant actuació dels agents de tots dos cossos en l’Operació Scooby, una operació conjunta duta a terme el desembre passat en un habitatge del municipi, on es van aprehendre 450 plantes de marihuana, 6 quilos d’haixix i 3,8 quilos de cabdell de marihuana preparats per a la seua venda, i el valor de la qual en el mercat negre hauria ascendit als 93.000 euros. A més del desmantellament del cultiu, es va detindre a dues persones com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i defraudació elèctrica. Aquesta operació va ser una de les més importants realitzades a la comarca contra el tràfic de drogues.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia