Seguint les pautes i recomanacions establides pel Ministeri de Sanitat del Govern D’Espanya i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Bétera va comunicar ahir la cancel·lació de tots els actes i activitats municipals i socials que suposen la concentració de nombroses persones i que puguen suposar un risc per a les veïnes i veïns del municipi. Així ho va informar a través de les seues xarxes socials oficials (Facebook, Twitter, Web Municipal i APP Bétera), aplicant el principi de responsabilitat i prudència i amb la finalitat de salvaguardar la salut de tota la població. D’aquesta manera, se suspenen tots els actes de l’agenda cultural i socials organitzats pel consistori, així com aquells destinats a la població major. Aquesta suspensió se suma a la cancel·lació dels actes fallers a Bétera. Junta Local Fallera de Bétera també ha informat de la clausura de l’exposició dels ninots indultats proposats per les Falles fins a un altre avís.

Des de la institució pública també es recomana que la ciutadania tracte d’evitar, en la mesura que siga possible, aglomeracions en els seus desplaçaments i que seguisca les prescripcions i recomanacions d’higiene i salut establides pel Ministeri i Conselleria.

A la tercera imatge adjunta, es pot consultar totes les recomanacions que la Generalitat Valenciana ofereix per a la prevenció del Coronavirus (COVID-19).

D’altra banda, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha difós una circular a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana amb recomanacions d’actuació per a previndre les conseqüències de l’expansió del COVID-19, que anirà actualitzant en funció de l’evolució de la crisi.

Són recomanacions d’actuacions orientades a disminuir la propagació de la malaltia i a evitar l’alarma social i insisteix que “donades les característiques sanitàries de la situació, les actuacions s’han de realitzar en estreta coordinació amb les definides per les autoritats competents en Salut Pública, l’Organització Mundial de la Salut, el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”.

Entre les recomanacions de la circular estan la definició dels grups de risc en cada municipi, l’elaboració de plans de contingència per part de les empreses, pública o privades, que presten serveis essencials, així com la previsió de les mesures d’autoprotecció en les empreses per a evitar que s’interrompa el servei. L’Agència suggereix també la realització dels plans de contingència per part dels responsables municipals.

En la mateixa circular, sempre seguint les recomanacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s’han traslladat recomanacions per a la implantació de mesures individuals i col·lectives que garantisquen la prestació de serveis i atenció a la ciutadania però que eviten o minimitzen la propagació del COVID-19.

En l’enllaç següent es troba el document amb tots els detalls: recomanacions i consells.

En aquest vídeo adjunt, també oferim les recomanacions del Ministeri de Sanitat:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia