Tal i com ha comunicat a les seues xarxes socials l’Ateneu de Bétera, l’activitat prevista per a aquest dissabte a les seues instal·lacions (Plaça del Mercat, 5) s’ajorna.

Per a demà, 14 de març, estava programada la presentació de “Un temps i un país” de Vicent Àlvarez. Es tracta d’una reflexió en clau autobiogràfica de com es va anar construint l’esquerra valenciana des dels anys cinquanta.

“Els papers que segueixen són materials de reflexió, de referència, que no tenen l’aspiració d’arribar a conclusions acabades, o d’assentar càtedra. Si serveixen per a entendre els processos de canvi, els debats i la conformació del valencianisme en les acaballes del franquisme, que va anar generant el clima necessari i la voluntat d’assolir l’autogovern inicial, ja em donaria per satisfet”. Així s’expressa l’autor en la introducció d’aquest llibre que recupera fets i personatges clau per a la memòria històrica valenciana.

Vicent Àlvarez va ser un dels fundadors del Partit Socialista Valencià (PSV), pioner a incorporar el valencianisme polític. També va estar en les primeres revoltes d’estudiants contra la dictadura viscudes a la Universitat de València. Company i amic del cantant Raimon a l’institut de la seua Xàtiva natal, Vicent Àlvarez ha estat testimoni i protagonista del valencianisme polític dels darrers seixanta anys.

En saber més sobre l’ajornament d’aquesta activitat anirem informant-vos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia