Les Corts Valencianes no tindran activitat presencial ni visites a la institució almenys fins al 24 de març. La inactivitat de la setmana que ve, que ja estava prevista per les festes de Falles i Magdalena, s’ha unit la suspensió de comissions el 23 i 24 de març.

La Mesa i la Junta de les Corts van acordar aquest passat dijous una sèrie de mesures de caràcter “excepcional i transitori” després que la síndica de Vox s’haja infectat per coronavirus, que estaran vigents fins a la pròxima reunió de la Mesa, inicialment prevista per al 24 de març, en la qual es decidirà si es revoquen totalment o parcialment, si es mantenen o si s’amplien.

Entre les mesures que s’han adoptat, figura la suspensió de les visites a la institució i l’accés de públic convidat als plens i comissions, així com la intensificació de l’activitat de neteja i desinfecció de les instal·lacions de les Corts durant la setmana que ve.

A més, se suspenen les comissions parlamentàries previstes per als dies 23 i 24 de març i la comissió d’estudi sobre la prevenció d’inundacions a la Vega Baixa convocada per al 25 de març, mentre que la Mesa i la Junta es reuniran el 24 de març per a decidir sobre la resta de comissions.

L’acord estableix també que, per al manteniment de la normal activitat parlamentària, la secretaria general adoptarà les mesures necessàries perquè els diputats puguen fer el seu treball de manera telemàtica.

Segons aquest acord, es permetrà l’accés als edificis de la institució exclusivament als diputats, els membres del Consell amb un assessor, el personal de seguretat, vigilància, cafeteria i neteja, personal dels grups parlamentaris, mitjans de comunicació i proveïdors de les Corts.

En el cas dels treballadors d’empreses que presten servei en Les Corts, es procurarà que l’estada siga de la menor duració possible, i exclusivament per a realitzar el servei, sense que puguen accedir a la cafeteria.

També podran accedir a la seu de les Corts autoritats, càrrecs públics i funcionaris que hagen de dur a terme una actuació institucional o un servei organitzat o autoritzat per la Cambra autonòmica.

Cap persona que no estiga compresa en aquests supòsits podrà accedir a cap edifici de la institució, excepte autorització expressa del president.

El president de les Corts, Enric Morera, ha recordat que la setmana que ve no hi havia convocada sessió plenària per les festes de Falles i de la Magdalena, i que en principi el pròxim ple se celebrarà l’1 i 2 d’abril, segons el calendari que estava aprovat.

Polítics afectats pel Coronavirus

El diputat de Vox en Les Corts Valencianes Miguel Pascual també va donar positiu pel coronavirus i seguirà en quarantena voluntària en el seu domicili, segons ha confirmat en el seu compte de Twitter.

Pascual se suma així a la síndica del seu grup parlamentari, Ana Vega -que està embarassada-, qui aquest dimecres anunciava també que està infectada pel coronavirus i es troba a casa.

Els deu diputats de Vox en Les Corts van anunciar que no acudirien al ple d’aquesta setmana que anava a tindre lloc el dimecres i el dijous i que treballarien des de casa després que el dirigent nacional del seu partit Javier Ortega Smith donara positiu per *coronavirus.

Aqueixa mesura va provocar que la Mesa de les Corts desconvocara el ple, així com les dues comissions que estaven previstes per a aquesta setmana.

Al seu torn, els despatxos del grup parlamentari Vox en Les Corts *Valencianes *aoarecieron aquest dijous tancats amb un tros de precinte de la Policia i un cartell en què es pot llegir “Per prescripció facultativa, prohibit el pas fins a una altra ordre”.

D’altra banda, qui també ha donat positiu a més del ja esmentat Ortega Smith, és el seu líder nacional, Santiago Abascal, qui també el va confirmar en xarxes socials. La diputada de Vox en el Congrés, *Macarena *Olona, és una altra afectada.

D’altra banda, la Ministra d’Igualtat, Irene Montero, també ha donat positiu per *coronavirus i està en quarantena igual que el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, que és la seua parella.

La Ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina *Darias, també va donar positiu, segons va anunciar Moncloa.

Una altra persona afectada pel COVID-19 va ser l’expresidenta del Congrés, i actual vicepresidenta de la Cambra, Ana Pastor, anunciant-lo ella mateixa en les xarxes socials.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia