El president del Govern, Pedro Sánchez, ha posposat fins demà diumenge la videconferència amb els presidents autonòmics que preveia celebrar en la vesprada de hui, a les 17.00 hores. Es tracta d’una videoconferència estava programada després de la declaració de l’estat d’alarma que adoptarà el Consell de Ministres extraordinari que se celebra des de les 10.30 hores.

Segons han informat fonts del Govern, es trasllada a demà al matí, “orientativament a les 10.30 hores”.

El Consell de Ministres que aquest dissabte declararà l’estat d’alarma per a intentar contindre l’expansió de la pandèmia de coronavirus ha fet un recés de mitja hora.

Inicialment, estava previst que el president del Govern compareguera sobre les 14.00 hores per a informar dels acords en aquesta reunió, que ha sigut presencial, i de la qual només s’han absentat les ministres Irene Montero i Carolina Darias.

Està previst que s’aproven mesures per a restringir el moviment de persones amb algunes excepcions de força major.

S’autoritzarà l’eixida del domicili per a anar a treballar, comprar aliments o medicaments, acudir a hospitals o cuidar a ancians o persones dependents.

Aquestes mesures tindrien, en principi, una duració de quinze dies. No obstant això, les mesures podrien ampliar-se altres dues setmanes prèvia aprovació del Congrés.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia