El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha traslladat al president del Govern, Pedro Sánchez, el suport del Govern valencià al decret de l’estat d’alarma. A  la seua vegada, considera que “no té sentit” adoptar mesures autonòmiques perquè la pandèmia del *coronavirus “no entén de fronteres”.

Puig ha fet aquestes manifestacions durant la seua compareixença de premsa després de la videoconferència que el president del Govern ha mantingut aquest diumenge amb els presidents autonòmics. Així mateix. el *president ha assenyalat que hi ha també unes “gravíssimes conseqüències de caràcter econòmic” que tenen un gran impacte i que cal abordar.

Sobre aquest tema, ha proposat la posada en marxa de mesures com les adoptades en el Pla Marshall després de la Segona Guerra Mundial i ha demanat a Sánchez que garantisca tots els recursos necessaris perquè els professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana puguen treballar en condicions.

Alerta per megafonia de l’aïllament

Agents de la Policia Nacional estan patrullant les vies i espais públics de la ciutat de València per a alertar per megafonia a les persones que es troben al carrer que, si no tenen una causa justificada, han de romandre en aïllament en els seus habitatge després de declarar-se l’estat d’alarma.

En el missatge avisen que, de manera “immediata”, han de dirigir-se al seu domicili i romandre en ells, davant la situació d’emergència “greu” que necessita la “col·laboració de tots” i vetlant per la seua seguretat i salut.

Els agents estan realitzant una labor “pedagògica” però la Policia Nacional adverteix que, en el cas d’incomplir-se aquestes mesures, els infractors poden ser multats, amb sancions que oscil·len entre els 100 euros fins a penes de 3 mesos de presó per un delicte de desobediència i de 4 anys per atemptat a l’autoritat.

D’altra banda, la comunitat xinesa de València està entregant en les comissaries de Policia material higiènic per a poder protegir-se davant la pandèmia del coronavirus, com a màscares i guants, en caixes en les quals inclouen un missatge: “lluitem junts”.

D’altra banda, les forces i cossos de seguretat, Policia Local i Guàrdia Civil de Bétera, estan informant a tots els veïns i veïnes del municipi amb el següent missatge:

“Els parla la Guàrdia Civil / Policia Local. Es requereix als ciutadans que, sense causa justificada, es troben en les vies i espais públics, perquè, de manera immediata, es dirigisquen als seus domicilis i romanguen en ells. Ens trobem davant una emergència sanitària greu que necessita de la col·laboració de tots. La Guàrdia Civil / Policia Local vela per la seua seguretat. Gràcies”.

Nous casos a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha comptabilitzat aquest diumenge 216 nous positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana, amb el que ja són 403 casos actius, entre ells tres menors, i una dona de 75 anys afectada ha mort, segons ha informat en roda de premsa la consellera, Ana Barceló.

Barceló ha destacat que la Comunitat “ha pujat un esglaó” en l’expansió del virus, encara que s’està “entrant en una altra fase” del contagi, el d’una “transmissió comunitària sostinguda”, i ha indicat que “l’augment considerable” entre ahir i hui de positius a Alacant “fa pensar als tècnics” que “pot haver-se de” a l’increment en les poblacions costaneres d’aqueixa província de “persones que venen d’altres destinacions”.

Segons ha concretat la consellera, dels 216 nous casos, 104 estan registrats a la província de València, 94 a Alacant i 18 a Castelló. Per sexes, 111 són dones i 104 homes.

Entre els nous infectats figuren tres menors, dos registrats a la província de València i un a Castelló.

La dona de 75 anys morta amb coronavirus és una pacient ingressada que “presentava una patologia prèvia” i es tracta de “un cas importat”, segons Barceló, qui ha destacat que ja són 4 les persones mortes per aquesta causa.

El nombre de casos actius e aquests moments s’eleva a 403 en la Comunitat Valenciana, 228 a la província de València, 151 a Alacant i 25 a Castelló.

Les proves fins ara realitzades per a detectar el coronavirus en casos sospitosos i que finalment han donat negatiu són 3.255.

El telèfon d’assistència disposat per la Generalitat destinat a atendre la població per aquest assumpte ha rebut 15.400 crides i el ‘autotest’ per a detectar si es pot estar afectat amb coronavirus que inclou la pàgina web de la Conselleria de Sanitat compta ja amb 1.400.000 visites.

Nova guia de bones pràctiques per a establiments i sector turístic

El Ministeri també ha editat una nova guia de bones pràctiques i coneixements per als establiments i el sector turístic. Adjuntem el document en el següent enllaç: nova guia de bones pràctiques covid-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia