Organitzacions cíviques relacionades amb les Falles, la Magdalena i les bandes de música han iniciat campanyes en les xarxes socials perquè la “quarantena” establida per les autoritats per a evitar la propagació del coronavirus siga més “suportable”. Entre les propostes es troba la “plantà virtual” o el “festival dels balcons”.

Aquesta “plantà virtual” es va iniciar ahir dissabte, a les 22.00 hores, fins hui diumenge a la nit, la data prevista per a la plantà de les Falles que ha sigut ajornada a causa de la pandèmia. Així, s’anima al món faller a pujar fotografies de les d’anys anteriors als seus perfils en les xarxes socials amb l’etiqueta #estemplantant i #volemfalla perquè la reclusió en les llars “siga més amena”.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha llançat també un campanya amb l’etiqueta #FestivalDelsBalcons, i el lema “Perquè som terra de música, donarem la nota!”, en la qual insten als músics a eixir el 19 de març als seus balcons o finestres, a les 12 hores, i interpretar les populars cançons “Paquito el xocolater” i “Amparito Roca”.

En la localitat de Castelló, amb motiu de la suspensió de la Magdalena, la seua festa major, s’ha iniciat una campanya ciutadana perquè els veïns isquen al migdia al seu balcó o finestres i facen sonar casseroles, culleres, instruments musicals com “*tabals” i “*dolçaines”, globus o qualsevol cosa que faça soroll per a “fer-se sentir”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia