La Falla Regne de València-Duc de Calàbria, una de les tres de la secció d’Especial que, al costat del monument de la plaça de l’Ajuntament estava previst cremar “a porta tancada” davant la impossibilitat de desmuntar la peça que ja estava plantada, ha començat el dia cremada. Aquest fet es deu a un acte vandàlic.

Així ho han confirmat fonts de Bombers de la ciutat, que han indicat que a les 6.24 hores ha finalitzat el servei per a apagar les restes d’aquest monument que, sota el lema “*Malament”, havia sigut dissenyat per Carlos Sanz i executada per l’artista Sergio Musoles.

Aquesta era una de les falles de la secció Especial que havia acordat la cremà dels elements que no es podien retirar per la complexitat del desmuntatge, al costat de les de Cuba-Literat Azorín i Na Jordana, que té previst cremar aqueixes peces sense previ avís i sense públic.

El president de la Federació de Falles d’Especial, Rafa Mengó, ha explicat que “no ha sigut una crema controlada sinó obra d’algun disbauxat” i ha incidit en què el ninot principal que era la figura de Lucrecia de Borja, amb un dimoni en la part alta, ha aparegut totalment “calcinat”.

“Es veu que algú del veïnat s’ha adonat i ha avisat als bombers que hi havia un arbre cremant. Està calcinada per complet i amb perill perquè també estaven cremades algunes tanques i això no estava programat”, ha indicat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia