La Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Catalunya i Andalusia es mantenen baix alerta per la DANA que deixarà aquest dimarts pluges que acumularan fins a 20 litres per metre quadrat. Mentrestant, la neu complica el trànsit en 49 carreteres de la xarxa viària principal en tot el país.

Són transitables encara que amb precaució a Àvila la AV-20 i l’A-50 en Sant Pere del Rierol, a Salamanca l’A-66, en Guijo d’Àvila, a Segòvia l’AP-6 i AP-61 en El *Espinar, segons les últimes dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), que recorda que només es pot viatjar en cas justificat d’acord amb el que s’estableix en el Reial decret per a la gestió de la crisi del *coronavirus.

Així mateix, es demana precaució en transitar per Soria en l’A-2 i A-15, en Medinaceli, i a Càceres en l’A-66, mentre a València s’han produït dos accidents, un a l’altura de Sedaví en la V-31 en sentit Alacant, i un altre en la V-30 cap al port.

Les quatre comunitats citades continuen aquest dimarts en alerta groga (risc) per fenòmens costaners adversos amb fort onatge entre els 2 i 3 metres d’altura, i pluges que acumularan fins a 20 litres per metre quadrat en 1 hora.

Les precipitacions més fortes i persistents a causa de la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) es preveuen en punts de Catalunya i de la Comunitat Valenciana, amb major incidència a les províncies de Castelló, València i Tarragona, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la seua pàgina web.

A les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla també s’ha activat l’avís groc com a conseqüència del vent de Llevant amb força 7 i ones de fins a 3 metres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia