El Consell donarà ajudes de 57 milions d’euros als autònoms amb el suport de l’Institut Valencià de Finances (IVF). Així mateix, ha fet una crida, al costat dels agents socials, a la presentació d’expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTEs) com una mesura conjuntural que ha de concloure al mateix temps que l’estat d’alarma per l’epidèmia del coronavirus.

En aquest sentit, Puig ha reiterat que la Conselleria d’Economia tindrà “especial cuidat perquè ningú aprofite aquest moment per a actuar de manera deshonesta o no decent”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit amb el president de la patronal CEV, Salvador Navarro, el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, i el de CCOO PV, Arturo León, per a analitzar el reial decret del Govern per a fer front a les conseqüències econòmiques del coronavirus. Durant l’acte s’ha guardat la distància de seguretat. També han anunciat una línia de 40 milions ampliables en crèdits participatius de l’IVF per a millorar la solvència de les empreses i que puguen sol·licitar préstecs als bancs amb l’aval del 50% del Govern d’Espanya.

Són mesurades complementàries al decret llei anunciat ahir pel Govern perquè les empreses puguen accedir sense problemes al programa de finançament de l’Executiu, segons han anunciat després de la trobada, en el qual també han participat els consellers d’Hisenda, Vicent Soler, i d’Economia, Rafa Climent, i el director de l’IVF, Manuel Illueca.

Els crèdits participatius de l’IVF -“l’instrument més potent de la Generalitat per a actuar juntament amb l’ICO i altres organismes”, ha destacat Puig-, computaran com a capital de les empreses i el banc públic donarà una manca de tres anys a aquests préstecs, que seran a 10 anys, per a garantir la recuperació de les empreses.

Les accions en favor dels autònoms,que es formalitzaran la setmana que ve en un ple del Consell extraordinari, tenen com a gran objectiu que no es destruïsca ocupació i que cap autònom es quede sense activitat.

La CEV ha traslladat un missatge de tranquil·litat amb la finalitat que no es prenguen “decisions precipitades”, mentre que CCOO ha manifestat que les administracions públiques estan “darrere” i van a a aportar “recursos ingents” i UGT ha demanat als empresaris que no acudisquen a expedients d’acomiadament.

Tots han fet una crida a l’ètica i la moral de les empreses a l’hora d’aplicar ERTEs durant la pandèmia de *coronavirus, i que es limiten al temps d’estat d’alarma.

Puig ha volgut fugir de l’alarmisme en una situació “gravíssima i de conseqüències enormes” en la qual hi haurà “un devessall” d’aturats pels ERTE, i ha indicat que el que cal fer és treballar a donar resposta als diferents escenaris.

Salvador Navarro ha insistit que les mesures anunciades ahir pel Govern van en la bona direcció, però pot ser que siguen insuficients si no es posen en marxa de manera ràpida i àgil, i ha demanat que se suspenga l’obligació de pagament de les cotitzacions si els ingressos dels empresaris autònoms són zero.

La *CEV reivindica un suport explícit a tots els sectors productius, l’actualització els pagaments pendents de les diferents administracions públiques a les empreses i que tant el Govern central com la resta d’administracions públiques haurien de renunciar a augmentar la pressió fiscal durant, almenys, aquest exercici.

Navarro ha mostrat la seua preocupació perquè els autònoms necessiten “solucions definitives” i no que les ajudes arriben “quan ha caigut un 75%.

Des de CCOO *PV, León ha considerat fonamental que la Generalitat es comprometa a no resoldre els contractes d’empreses que presten serveis a les administracions públiques valencianes, i després, una vegada passe l’actual crisi, hauran de generar estímuls per a les contractacions per les administracions i els sectors productius.

Per part seua, el secretari general d’UGT-PV ha destacat que com més s’agilite l’aprovació dels ERTEs més tranquil·litat es dona, i com més prompte millor es facen efectives les prestacions per desocupació, millor, i ha reclamat que es considere als fixos discontinus -que anaven a començar a treballar en l’hostaleria turística de cara a la campanya d’estiu- en situació de desocupació a partir del 16 de març i així tinguen dret al cobrament de la prestació.

Els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) sol·licitats per empreses de la Comunitat Valenciana ascendeixen a 781, que afecten 10.884 treballadors, segons les dades acumulades fins a la nit d’aquest dimarts.

La Direcció General de Treball ha rebut 20 expedients per a 2.941 treballadors, la Direcció territorial de València ha registrat 350 ERTE per a 4.108 empleats, la d’Alacant 308 per a 2.717 treballadors i la de Castelló,103 expedients que afecten 1.118 persones, ha informat aquest dimecres la Conselleria d’Economia.

Les dades corresponen als ERTE presentats entre el dia 12 de març i aquest dimarts a la mitjanit.

Acfectats fins a la data pel Coronaviurs a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimecres 185 nous positius en coronavirus en la Comunitat Valenciana. Aquesta nova dada eleva a 726 els casos en una regió on fins al moment han mort 22 persones i 40 pacients es troben en l’UCI.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat en roda de premsa que entre els nous 185 positius hi ha 95 homes i 90 dones, i entre ells tres menors de 14 anys.

Del total de 22 morts en la Comunitat Valenciana per coronavirus, un s’ha produït a la província de Castelló, 10 en la de València i 11 en la d’Alacant.

Les instal·lacions de l’Escola d’Infermeria de l’antic hospital La Fe de València han començat a ser buidades per a iniciar les obres i que, en un termini de deu dies, estiguen en condicions per a ser utilitzades si és necessari.

En aquesta ala de l’antic hospital, que romania tancat des de fa temps, s’habilitaran 75 llits més per si és necessari atendre afectats per coronavirus. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que en un termini de deu dies estarà en condicions per a ser utilitzat si és necessari.

D’altra banda, les residències d’ancians públiques i privades de la Comunitat Valenciana en les quals es produïsquen brots de *coronavirus passen al control i protecció de la Conselleria de Sanitat, que tindrà plena capacitat d’inspecció per a avaluar la situació i prendre les mesures oportunes. Es tracta d’una mesura que estarà en vigor el temps que dure la pandèmia.

En la residència d’ancians de Torrent (València), on hi ha 77 residents, 51 estan aïllats amb símptomes i 38 hospitalitzats, 32 d’ells en planta i 6 en l’UCI. En aquest cas, s’han incorporat a la residència 20 infermers, 34 tècnics en cures auxiliars d’infermeria (*TCAE) i dos metges incorporats al personal de les residències.

La Policia Nacional recorda l’obligació de romandre també en casa els festius

La Policia Nacional recorda que en virtut del que s’estableix en el Reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària és obligatori romandre en el domicili també durant els dies festius, com ho serà el de demà, festivitat de San José.

En un comunicat, es recorda que durant la vigència de l’estat d’alarma les persones únicament podran circular per les vies o espais d’ús públic per a la realització d’una sèrie d’activitats molt concretes, entre les quals no es troben els trasllats a una segona residència.

Per tant, es recorda l’obligatorietat de romandre en la residència habitual i s’adverteix que les Forces i Cossos de Seguretat vetlaran perquè aquest tipus de desplaçaments no es duguen a terme.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia