El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar aquest passat dimecres una modificació del decret de l’estat d’alarma pel coronavirus.

El decret assenyala ara que “durant la vigència de l’estat d’alarma les persones únicament podran circular per les vies o espais d’ús públic per a la realització de les següents activitats, que hauran de realitzar-se individualment, llevat que s’acompanye a persones amb discapacitat, menors, majors, o per una altra causa justificada”:

 • Comprar (aliments, medicaments o qualsevol producte considerat de primera necessitat).
 • Acudir a un centre sanitari.
 • Anar al lloc de treball si no és un dels beneficiats del teletreball recomanat.
 • Desplaçar-se cap al lloc de residència.
 • Acudir a atendre persones majors, menors, dependents o que presenten alguna discapacitat. Amb aquests col·lectius entesos com a vulnerables es podrà eixir al carrer com a excepció de la individualitat requerida.
 • Desplaçar-se al banc o a l’agència asseguradora per a realitzar una gestió que no puga fer-se de manera telemàtica.
 • Causa de força major.
 • Es pot eixir a passejar al gos el just per a cobrir les necessitats de l’animal.

D’altra banda, la circulació de les persones s’ha de fer de manera individual llevat que acompanye a:

 • Persones amb discapacitat
 • Menors.
 • Persones majors
 • Altra causa degudament justificada.

En les imatges adjuntes estan tots els detalls (feu clic damunt de cada imatge per a ampliar).

Al seu torn, s’ha publicat una guia de bones pràctiques en els establiments del sector comercial.

A continuació adjuntem aquesta guia, en el següent enllaç:

 

Bones praàctiques establiments sector comercial

Noves dades sobre els infectats pel Coronavirus a la Comunitat Valenciana:

La Conselleria de Sanitat obrirà a partir d’aquest divendres la borsa de treball perquè aquells professionals sanitaris jubilats o titulats sense especialitat que així ho desitgen puguen inscriure’s per a col·laborar i reforçar l’atenció enfront del *coronavirus.

Així ho ha avançat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua compareixença aquest dijous per a actualitzar les dades d’aquesta malaltia en la Comunitat Valenciana, on s’han registrat 195 nous positius i dues noves defuncions.

Barceló ha assegurat que és necessària tota la col·laboració i ajuda possible “en aquesta batalla” contra el *coronavirus, i ha destacat la necessitat de comptar amb una reserva professionals sanitaris, alguna cosa en el que estan col·laborant també els tres col·legis de metges de la Comunitat.

Així, a partir d’aquest divendres estarà activa en la web de la Conselleria de Sanitat la plataforma on el personal sanitari jubilat o aquell titulat sense especialitat puga inscriure’s per a crear una borsa de treball que permeta comptar amb personal de reforç per a fer front a aquesta crisi.

D’altra banda, també s’ha eliminat la caducitat de les targetes sanitàries que caducaven aquests dies, de manera que s’han anul·lat més de 6.000 caducitats programades, amb la finalitat que els usuaris no hagen de desplaçar-se per a recollir les noves targetes.

Aquesta suspensió de caducitats durarà, en principi, dos mesos però serà ampliable el temps que siga necessari i mentre dure l’estat d’alarma decretat pel Govern, ha assenyalat la consellera Barceló.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia