El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar aquest dijous la contractació de la construcció de tres hospitals de campanya, un en cada capital de provincial. La capacitat de cada hospital seria de 1.100 llits en total, de les quals 500 llits estaran ja disponibles en 15 dies, per si resultaren necessàries per a fer front a l’emergència sanitària del coronavirus.

El responsable del Consell realitzava aquestes declaracions després de mantindre en el Palau de la Generalitat, acompanyat del conseller de Política Territorial, Arcadi España, una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a analitzar la situació de l’atenció sanitària en la Comunitat Valenciana.

Els tres hospitals de campanya, que se situaran al costat d’hospitals de referència en les tres capitals de província, suposaran un increment de 1.100 nous llits al sistema hospitalari, que es distribuiran de la següent forma: 500 a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló. La meitat d’aquests llits estaran disponibles en un termini de 15 dies.

Tal com va avançar, la Generalitat, a través de la Conselleria de Justícia, ha contractat la construcció d’aquests hospitals de campanya, una mesura l’objectiu de la qual és “dotar de la màxima seguretat a tot el sistema sanitari valencià”. “Fins al moment, els recursos són suficients per a atendre la demanda assistencial, però cal tindre planificats tots els escenaris per a anticipar-nos a les necessitats”, va assegurar.

El president va afegir que la Generalitat Valenciana “està treballant per a posar tots els mitjans necessaris” amb la finalitat d’anticipar-se “a qualsevol situació que poguera presentar-se” davant un previsible increment de la pressió assistencial.

A més, s’està negociant amb el sector hoteler i ja s’han tancat els dos primers acords per a comptar amb sengles hotels a València i a Alacant, per a atendre pacients afectats pel coronavirus.

Centres hospitalaris adaptats a les necessitats de l’emergència

Els hospitals de campanya que la Generalitat posarà en marxa s’instal·laran prop d’hospitals de referència i seran centres assistencials dotats d’interoperabilitat amb l’hospital central de referència gràcies un sistema de comunicacions, a més de modulables d’acord amb les necessitats operatives i climatitzats.

Cadascun dels hospitals de campanya estarà dotat dels elements clínics i logístics necessaris i disposarà de serveis com ara unitats d’aïllament, zones independents de recepció, triatge i àrees de banys i serveis i de descans per al personal sanitari.

Aquestes infraestructures sanitàries, el procés constructiu de les quals i disseny s’adaptarà a les necessitats produïdes per l’emergència del coronavirus, tindran les mateixes prestacions que un hospital de construcció, ja que, per a la seua posada en funcionament, s’empraran materials que permeten un aïllament complet de l’exterior.

Aquests, són hospitals de campanya dissenyats per al seu funcionament durant grans períodes de temps, formats per contenidors desplegables connectats entre si mitjançant túnels.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia