Quan arriben moments complicats com aquests, ix la cara més solidària de moltes persones. En el nostre municipi també podem trobar a moltes veïnes i veïns que, enfront del període de quarantena, volen aportar la seua ajuda a qui més ho necessita. A continuació, us contem quatre grans accions:

Rafa ofereix un bon nombre d’ajudes

Rafa Sierra treballa en Avapace habitualment. Aprofitant que el centre ha tancat les seues portes durant el confinament, ha oferit la seua ajuda de diverses maneres. La seua labor va donar inici el 13 de març, quan va entrar a un supermercat i es va trobar a un major que “quasi no podia ni caminar, intentar fer la seua compra”, declara ell mateix. “A partir d’aquest moment vaig pensar a fer alguna cosa i escriguí un missatge per Xarxes Socials”, indica.

D’aquesta manera, Rafa està ajudant a les seus veïnes i veïns a realitzar la compra o el que precisen “sempre prenent totes les mesures de seguretat necessàries”, remarca. “Està molt bé ajudar, però tot aquell qui ajude deu fer-ho prestant atenció a totes les mesures de protecció adequades”, afegeix.

Rafa també està donant-li menjar als gossos d’un home que acaben d’operar del cor i té a les seues mascotes al xalet.

D’altra banda, al costat de companys d’educació social està portant a terme altres accions i campanyes per a ajudar a gent que està sola. Aquestes accions estan plasmades a la imatge que adjuntem a continuació.

A més a més, coordina a les famílies del centre des de casa i realitza tot el teletreball que pot. També ofereix tot el suport que pot a distància a les citades famílies i redacta els permisos que necessiten, etc.

Així mateix, per a animar un poc el confinament, cada dia publica una història a les seues Xarxes Socials interpretant a la guitarra una cançó. Doncs, Rafa també és músic i té diferents formacions musicals.

Loli presta ajuda als veïns que no poden anar a comprar

Loli Urban viu per la carretera de València, és mare soltera d’un fill de 15 anys i treballa a un supermercat. Malgrat tota la seua tasca diària, també ha volgut traure temps per ajudar durant aquesta etapa. Així, s’ha prestat voluntària i realitza diàriament les compres de menjar i medicaments dels seus veïns, familiars i amics. En la seua finca, ha deixat un missatge, oferint aquesta ajuda, A les imatge, tenim algun exemple (feu clic, damunt la imatge, per a ampliar):

Juan ofereix la seua mà d’obra per a reparar les avaries elèctriques

Juan, un altre veí de Bétera també ofereix la seua bona voluntat als veïns. D’aquesta manera, la seua dona Tere ha escrit a les seues Xarxes Socials el següent missatge: “Hola, si algún vecino de Bétera se queda sin luz por avería eléctrica mi marido se ofrece a repararla de forma gratuita y solidaria mientras acabe el confinamiento. ‘Nuestros mayores no deben quedarse sin luz!

Tfn: 656967584. Entre todos podremos con esto??”.

Pepi presta la seua ajuda de manera online

Pepi Cruz ens va deixar ahir el següent missatge, per a totes i tots:

“En estos momentos tan difíciles y tras ver tanta solidaridad (hacer mascarillas, ayudar a personas mayores, etc),  yo necesito ayudar. Lamentablemente soy persona de riesgo y me veo limitada. No puedo salir. Entonces, me he puesto a pensar como puedo ayudar.

Mi pasión es la educacion emocional (autoestima, resolución de conflictos, resilencia, asertividad, empatia, etc…). Puedo a nivel telefónico o videollamada, hablar, escuchar, animar… Ayudar en definitiva a las personas que necesiten explicar o hablar con alguien mas allá de sus allegados,.

Yo estaría dispuesta a hacerlo altruistamente, a todo aquel que le interese el tema o lo vea necesario.

También, estaría dispuesta a dar clases de repaso gratuitas a niños de primaria y secundaria, que necesiten un apoyo online más del que le dan en la escuela.
¡Sin más, un cordial saludo y ánimo! Lo vamos a conseguir. ???? “.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia