El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que s’ha arribat a un acord amb el sector hoteler de la Comunitat Valenciana perquè el personal sanitari valencià dispose d’allotjament en hotels situats en llocs pròxims als hospitals.

Després de mantindre aquest dissabte en el Palau diferents reunions de treball per videoconferència, el president ha detallat que l’acord amb les empreses hoteleres contempla, dues línies d’actuació. D’una banda, es tracta de comptar, com ja es coneix, amb hotels medicalitzats que servisquen de reforç al sistema sanitari per a acollir a pacients lleus.

I, a més, tal com ha avançat, d’altra banda, es busca incorporar hotels destinats a allotjar a les i els professionals sanitaris que així ho desitgen, una mesura amb la qual es busca facilitar el seu allotjament en un entorn segur tant per a elles i ells com per a les seues famílies, així com estalviar-los els desplaçaments als seus domicilis.

En aquest sentit, hi haurà ja hotels operatius per a aquest segon ús a partir de la setmana que ve, a Alacant, València, Castelló i Elx i s’ultimen acords per a ampliar a altres municipis.

El *president ha destacat la importància de “secundar i protegir a tot el personal sanitari”, que té un protagonisme “fonamental” per a “guanyar-li la guerra” a la pandèmia del coronavirus. “Per a aquesta batalla és primordial que tinguen la major seguretat possible”, ha assenyalat.

“El nostre exèrcit són els professionals de la Sanitat i, per tant, han de tindre les millors condicions per a treballar”, ha subratllat el president, que també ha destacat l’esforç que s’està realitzant, per part de la Generalitat, sol·licitant l’equipament necessari al Ministeri de Sanitat i realitzant compres per a assegurar el subministrament de material sanitari.

El president de la Generalitat ha agraït, així mateix, “la generositat del sector hoteler”, que s’ha bolcat amb la Comunitat Valenciana oferint els seus hotels. Ha destacat en aquest sentit “el seu compromís i la seua col·laboració en aquest combat comú”, que és la pandèmia de COVID-19.

Nous casos de Coronavirus

La consellera de Sanidad Universal y Salud Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest matí per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha confirmat 258 nous casos, que eleven a 1.363 el total de casos positius, dels quals 476 es troben ingressats a l’hospital i 84 d’ells en l’UCI.

Dels 258 nous casos positius, 20 es troben a la província de Castelló, 107 a la província d’Alacant i 131 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 124 a la província de Castelló (47 hospitalitzats, 7 d’ells en l’UCI), 479 a la província d’Alacant (183 hospitalitzats i 27 d’ells en l’UCI) i 758 a la província de València (246 hospitalitzats i 50 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seues dades. El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 264.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 50 defuncions en la Comunitat Valenciana (17 des de l’actualització d’ahir): 2 a la província de Castelló, 18 en la de València i 30 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20.00 hores d’aquest divendres, s’han donat un total de 25 altes, és a dir, 25 persones s’han curat: 1 a la província de Castelló, 9 en la d’Alacant i 15 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 6.430. A més, en el número 900 s’han atés, des de la seua posada en marxa, més de 31.700 crides. A més, el ‘autotest’ habilitat en la web de la Conselleria per a persones amb dubtes ha rebut més d’1.890.000 visites.

D’altra banda, des d’aquest divendres està activa la possibilitat que personal mèdic i d’Infermeria jubilat fins als 70 anys i personal facultatiu que encara no té especialitat puguen inscriure’s per a col·laborar amb l’actual situació d’emergència sanitària. La consellera ha anunciat que s’han oferit voluntàriament ja 1.335 professionals a través de la plataforma, la qual cosa “suposa una gran notícia que demostra la solidaritat de professionals i de la societat valenciana”.

La consellera ha volgut tornar a llançar un missatge de responsabilitat per a tota la ciutadania recordant que “cal complir les normes de confinament”. “Les eixides només estan permeses per a gestions molt concretes; si no és per a dur-les a terme, per favor, no isquen al carrer”, ha remarcat.

“No juguem. Siguem responsables. Crec que la societat ja és conscient de la situació en la qual estem, però un només es cuida si roman confinat”, ha agregat Barceló. Per això, ha emplaçat a seguir les indicacions de les forces de seguretat de l’Estat, que vetlen perquè es complisquen aquestes normes cada dia als carrers i a les quals ha mostrat el seu agraïment pel treball que duen a terme.

“No posen en joc a la resta dels ciutadans i ciutadanes per no complir aquestes normes”, ha indicat.

Tota la informació actualitzada en el següent enllaç: dades actualitzades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia