El Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) posarà en marxa a partir de demà dilluns, 23 de març, en col·laboració amb Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), ‘Aprenem a casa‘. Es tracta d’una iniciativa dirigida a alumnes i alumnes de 6 a 16 anys que pretén facilitar l’aprenentatge durant la suspensió d’activitat lectiva presencial motivada per l’estat d’alarma decretat pel Govern per a contindre la propagació del coronavirus.

Aquesta serà una programació especial de cinc hores diàries de continguts educatius que s’emetrà en obert durant els matins, de dilluns a divendres, en Clan TV i en La 2 de TVE.

Aquesta iniciativa està dirigida especialment als estudiants de famílies socialment més vulnerables i que per tant manquen de recursos per a seguir les activitats on-line que proporciona la majoria dels centres educatius i els seus docents. També als qui viuen en territoris amb majors dificultats de connexió a la xarxa i a l’alumnat que per les condicions de confinament té problemes per a compartir l’amplada de banda.

“El Ministeri d’Educació i Formació Professional està treballant per a no deixar a ningú arrere, perquè cap alumne o alumna perda el curs per aquesta situació excepcional que estem vivint”, ha assegurat la ministra Isabel Celaá.

Celaá reitera el seu agraïment a tots els docents i recorda a l’alumnat la importància de mantindre durant aquest temps l’hàbit d’estudi i l’esforç personal. “Però també és imprescindible no generar més ansietat en les famílies ni en els alumnes i alumnes de la qual ja provoca la situació de confinament”, ha subratllat.

Per això, aquesta nova programació tracta de ser una ajuda anímica per als menors i les seues famílies amb la finalitat que tots aprenguen d’aquesta situació. Així, a més d’incloure continguts relacionats amb les àrees de coneixement, treballarà competències emocionals per a millorar la convivència familiar i fer més eficaç i amé el procés educatiu. Cada bloc temàtic inclourà continguts que reforcen l’activitat física, la lectura, els valors solidaris, l’educació emocional o que estimulen la curiositat, entre altres objectius.

El canal Clan TV d’RTVE emetrà els dilluns espais amb continguts de Matemàtiques, els dimarts de Ciències Socials, els dimecres d’Educació Artística i/o Educació Física, els dijous de Llengua i idiomes i els divendres de Ciències Naturals. Aquests programes estaran dirigits a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 8 anys en la franja horària de 9.00 a 10.00 hores; a alumnat de 8 a 10 anys entre les 10.00 i les 11.00 hores i a estudiants de 10 a 12 anys en la següent hora.

Així mateix, en La 2 de TVE, els estudiants de 12 a 14 anys podran gaudir d’aquests continguts, adaptats a la seua edat, i en el mateix ordre de matèries per dia de la setmana que en els casos anteriors, entre les 12.00 i les 13.00 hores; i els de 14 a 16 anys, en la següent franja horària.

Horarios de Aprendemos en casa

El Ministeri d’Educació i Formació Professional (*MEFP) posarà en marxa a partir de demà dilluns, 23 de març, en col·laboració amb Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), ‘Aprenem a casa’. Es tracta d’una iniciativa dirigida a alumnes i alumnes de 6 a 16 anys que pretén facilitar l’aprenentatge durant la suspensió d’activitat lectiva presencial motivada per l’estat d’alarma decretat pel Govern per a contindre la propagació del coronavirus.

Aquesta serà una programació especial de cinc hores diàries de continguts educatius que s’emetrà en obert durant els matins, de dilluns a divendres, en Clan TV i en La 2 de TVE.

Aquesta iniciativa està dirigida especialment als estudiants de famílies socialment més vulnerables i que per tant manquen de recursos per a seguir les activitats on-line que proporciona la majoria dels centres educatius i els seus docents. També als qui viuen en territoris amb majors dificultats de connexió a la xarxa i a l’alumnat que per les condicions de confinament té problemes per a compartir l’amplada de banda.

“El Ministeri d’Educació i Formació Professional està treballant per a no deixar a ningú arrere, perquè cap alumne o alumna perda el curs per aquesta situació excepcional que estem vivint”, ha assegurat la ministra Isabel Celaá.

*Celaá reitera el seu agraïment a tots els docents i recorda a l’alumnat la importància de mantindre durant aquest temps l’hàbit d’estudi i l’esforç personal. “Però també és imprescindible no generar més ansietat en les famílies ni en els alumnes i alumnes de la qual ja provoca la situació de confinament”, ha subratllat.

Per això, aquesta nova programació tracta de ser una ajuda anímica per als menors i les seues famílies amb la finalitat que tots aprenguen d’aquesta situació. Així, a més d’incloure continguts relacionats amb les àrees de coneixement, treballarà competències emocionals per a millorar la convivència familiar i fer més eficaç i amé el procés educatiu. Cada bloc temàtic inclourà continguts que reforcen l’activitat física, la lectura, els valors solidaris, l’educació emocional o que estimulen la curiositat, entre altres objectius.

El canal Clan TV d’RTVE emetrà els dilluns espais amb continguts de Matemàtiques, els dimarts de Ciències Socials, els dimecres d’Educació Artística i/o Educació Física, els dijous de Llengua i idiomes i els divendres de Ciències Naturals. Aquests programes estaran dirigits a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 8 anys en la franja horària de 9.00 a 10.00 hores; a alumnat de 8 a 10 anys entre les 10.00 i les 11.00 hores i a estudiants de 10 a 12 anys en la següent hora.

Així mateix, en La 2 de TVE, els estudiants de 12 a 14 anys podran gaudir d’aquests continguts, adaptats a la seua edat, i en el mateix ordre de matèries per dia de la setmana que en els casos anteriors, entre les 12.00 i les 13.00 hores; i els de 14 a 16 anys, en la següent franja horària.

El Ministeri d’Educació i Formació Professional, els tècnics de la qual han treballat intensament durant els últims dies, ha comptat amb la col·laboració de 14 editorials i nou portals educatius que han oferit els seus continguts de manera desinteressada.

Per a l’elaboració d’aquests programes, el MEFP ha format diversos equips de treball que revisen i filtren els materials audiovisuals per a assegurar la seua qualitat pedagògica. Per part seua, RTVE ha creat un altre grup de treball que manté una estreta col·laboració amb el Ministeri.

A més d’aquest contingut en obert per a televisió, el Ministeri d’Educació i FP posarà a la disposició de la comunitat educativa a partir d’aquest dilluns 23 una web per a accedir a diversos recursos i eines per a facilitar l’aprenentatge en un entorn virtual.

El MEFP també ha oferit a les Comunitats Autònomes l’Aula Virtual d’educació a distància (apta per a Primària, Secundària i Batxillerat), així com els materials de la Plataforma de Formació Professional a Distància per a facilitar el seguiment online dels cicles formatius el desenvolupament dels quals es veu afectat per l’actual situació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia