El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat aquest dilluns que el telèfon d’atenció habilitat per la Conselleria per a resoldre els dubtes d’empreses, comerços i autònoms amb motiu de l’estat d’alarma “des de hui informarà i atendrà també persones desocupades de la Comunitat”.

El telèfon 900 35 31 35, posat en marxa el passat 16 de març, està operatiu les 24 hores del dia i en ell s’ofereix informació sobre aquelles qüestions de tipus laboral o empresarial (no sanitàries) que puguen sorgir per part d’empreses, comerços, persones autònomes i aturades.

Climent ha explicat que amb motiu de l’ampliació de l’atenció per a les qüestions relacionades amb les persones desocupades “s’ha ampliat també la contractació del personal que ofereix informació per a millorar el servei en aquests moments de dificultat i donar resposta al teixit productiu, empresarial, comercial i a les persones sense ús de la Comunitat”.

Cal recordar que, en cas que la resposta en aquest servei d’atenció telefònica no poguera ser immediata, per les particularitats o especificitats de la consulta, la persona interessada pot facilitar el seu correu electrònic i se li enviarà la resposta com més prompte millor.

El responsable d’Economia ha subratllat el bon acolliment d’aquest servei posat en marxa per la Conselleria per a intentar pal·liar, en la mesura de les possibilitats, l’impacte del COVID-19 en l’economia i el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

Així, cal destacar que el telèfon d’atenció 900 35 31 35 ha atés un total de 3.854 consultes en el període comprés entre el 16 i el 21 de març de les quals s’han resolt un 95,82%. Del total de crides, el major nombre de consultes s’han produït els dies 17 de març (30,64%) i el 18 de març (24,49%).

Entre els principals motius de les consultes destaca en primer lloc les relacionades amb l’àmbit laboral (38,30% del total), seguides de les qüestions referents les ajudes per a pimes, autònoms o fallers (28,39%), les obertures de comerços (13,13%) i els dubtes sobre desplaçaments (5,94%).

D’altra banda, cal esmentar que el Servei Públic d’Ocupació Estatal ha habilitat nous telèfons gratuïts d’informació a per a la ciutadania i empreses:

  • Ciutadans: 900 81 24 00.
  • Empreses: 900 81 24 01.

D’altra banda, recordem la intervenció del Ministre d’Inclusió. Seguretat Social i Migracions, explicant la prestació d’autònoms per COVID-19: Intervenció del Ministre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia