La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, ha ampliat aquesta setmana les mesures de protecció contra el coronavirus a tots els jutjats de la Comunitat Valenciana. D’aquesta forma, el departament que dirigeix Gabriela Bravo està duent a terme la instal·lació de mampares fixes i provisionals i repartint guants, màscares i bolígrafs d’un sol ús entre els professionals i usuaris dels tribunals de les tres províncies.

Aquesta dilluns es va instal·lar mampares fixes de cristall en els taulells d’atenció al públic i altres dependències dels jutjats de guàrdia de la seu de Benalúa a Alacant, així com a les ciutats de la Justícia d’Elx, Castelló, Vila-real i València.

Al llarg d’aquesta setmana, a més, es col·locaran aquests elements de protecció en diferents punts dels jutjats d’Alcoi, Dénia, Torrevieja, Villena i Ibi, especialment en els taulells d’atenció al públic i en zones comunes d’acord amb les indicacions dels deganats de cada seu judicial. A la província de València s’instal·laran mampares fixes en els jutjats d’Alzira, Gandia, Llíria, Paterna, Mislata, Torrent i les dues seus d’Ontinyent, mentre que a Castelló, a més d’en la capital, es col·locaran mampares fixes a Vinaròs i Segorbe.

També, per a reforçar les mesures de protecció, la Conselleria de Justícia ha instal·lat 300 pals delimitadors per a fitar les zones de més afluència de públic com els registres civils i algunes zones comunes, i recordar així als usuaris la necessitat de mantindre la distància de seguretat.

També s’han repartit més d’un miler de còpies impreses i plastificades de les instruccions de rentada de mans en tots els banys de les seus judicials s’han repartit 3.000 màscares (i s’han encarregat altres 3.000 més), 600 dosificadors de gel desinfectant, més de 60.000 guants d’un sol ús i 51.000 bolígrafs d’un sol ús per als professionals de l’Administració de Justícia.

Finalment, també s’han dut a terme neteges en profunditat amb processos de desinfecció, a més de la Ciutat de la Justícia de València -que va ser desallotjada la setmana passada durant 24 hores després de detectar-se diversos casos de contagi tal com marca el protocol- en les seus judicials d’Alacant, Castelló, Mislata, Catarroja, Sueca, Torrent, la Vila Joiosa i Elx. A més a més, s’acudirà allí on siga necessària aquesta tasca en coordinació amb les autoritats sanitàries i a petició dels deganats de cada jutjat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia