El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puigha tingut aquest matí diverses reunions per videoconferència.

D’una banda, ha parlat amb el president de la regió italiana d’Emilia Romaña, Stefano Bonaccini. Al seu torn, ha mantingut una conversa amb els portaveus dels grups parlamentaris de les Corts, als qui ha agraït el seu suport per a superar la situació d’emergència sanitària.

Després d’això, ha insistit en la importància que la ciutadania “mostre una actitud responsable complint les recomanacions de les autoritats”. “Tan important com l’acció del personal sanitari contra el virus, ho és el comportament de la resta de les persones mantenint-se a casa”, ha afirmat el cap de l’Executiu valencià, qui ha afegit que totes les persones “han de cuidar-se tant a elles mateixes com al seu entorn”.

El *president de la Generalitat ha explicat que la trobada amb el dirigent italià ha servit per a efectuar un “intercanvi d’informació” i “realitzar una anàlisi conjunta” de diversos aspectes sobre l’evolució de la pandèmia de *coronavirus.

Així, el cap del Consell ha valorat la informació aportada per *Bonaccini, president de la segona regió més afectada en contagis i número de morts a Itàlia, qui, segons Puig, li ha traslladat com a aspecte de “importància fonamental” el fet de “mantindre l’exigència en les mesures de confinament”.

Un altre dels aspectes abordats en la reunió ha sigut la importància de protegir al personal sanitari i sociosanitari, entorn dels quals, segons Puig, “cal establir un cordó” i, per això, ha assegurat, el Govern valencià realitza un “esforç prioritari” per a aconseguir el material necessari per a aquests treballadors i treballadores.

A més, el cap del Consell ha remarcat que des de la Generalitat “també s’estan desplegant recursos extra tant de personal com de llits de reforç” per a garantir la millor atenció sanitària davant aquesta situació de crisi.

L’etapa posterior a la crisi sanitària ha sigut un altre dels punts revisats per tots dos mandataris regionals. Així, segons el *president de la Generalitat, han coincidit en “la necessitat de sumar esforços per a treballar de manera coordinada en la reclamació d’un Pla Marshall europeu”.

“Tots dos compartim la necessitat d’una actuació especial per a la revitalització econòmica d’Europa”, ha afirmat Puig, qui ha sostingut que hi ha hagut plena coincidència en què la Unió Europea “ha de conscienciar-se de la gran mobilització de recursos que ha d’activar-se per a ajudar a les empreses, autónos i els treballadors”.

Dades actualitzades del Covid-19

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat 266 nous casos positius, que eleven a 2.167 el total de casos positius, dels quals 917 es troben ingressats a l’hospital i 161 d’ells en l’UCI.

Dels 266 nous casos positius, 18 es troben a la província de Castelló, 25 a la província d’Alacant i 223 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 229 a la província de Castelló (94 hospitalitzats, 20 d’ells en l’UCI), 629 a la província d’Alacant (290 hospitalitzats i 47 d’ells en l’UCI), i 1.307 a la província de València (533 hospitalitzats i 94 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seues dades. El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu és de 414.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 115 defuncions en la Comunitat Valenciana (21 des de l’actualització d’aquest dilluns): 8 a la província de Castelló, 46 en la de València i 61 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20.00 hores d’aquest dilluns, s’han donat un total de 37 altes: 1 a la província de Castelló, 12 en la d’Alacant i 24 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 7.810. A més, en el número 900 s’han atés des que es va posar en marxa més de 39.800 crides i el ‘autotest’ habilitat en la pàgina web de la conselleria ha rebut quasi dos milions d’entrades.

Fins al moment, un total de 1.796 professionals sanitaris s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de *Sanitat perquè personal mèdic i d’Infermeria jubilat amb edats fins als 70 anys i personal facultatiu que encara no té especialitat puguen ajudar a combatre el coronavirus.

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. S’han detectat casos positius en 40 centres:

– Residents que han donat positiu: 144

– Personal treballador que ha donat positiu: 59

– Personal treballador en quarantena: 207

– Residents morts: 35

Imprimir article
Comenta aquesta notícia