La Generalitat Valenciana ha iniciat aquesta matinada el repartiment de material sanitari de protecció, procedent de la Xina, per a cobrir les necessitats en la lluita contra el coronavirus. L’equipament que ha arribat inclou 3.800.000 màscares, prop de 5.000 micos de protecció i 200.000 guants. Aquesta acció s’emmarca dins de la denominada Operació Ruta de la Seda,

El material, carregat en un avió que va arribar a Saragossa passades les 14.00 hores d’aquest dimarts, es va distribuir posteriorment en camions, que van arribar a un centre logístic de la Comunitat Valenciana al voltant de les 23.00 hores.

Així, al llarg de la nit del dimarts i matinada d’aquest dimecres, s’ha iniciat la segona fase de l’Operació Ruta de la Seda, l’objectiu de la qual és el repartiment del material sanitari entre les residències de majors i hospitals de la Comunitat.

En aquest sentit, la distribució dels primers lots, la confecció dels quals ha sigut realitzada durant la matinada per personal de la Generalitat amb la col·laboració de la Policia Autonòmica, s’ha iniciat al voltant de la una de la matinada i ha tingut com a destinació les residències de Castelló, prosseguint amb les de València i les d’Alacant.

Els lots confeccionats seran repartits per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública entre els diferents departaments de salut i pel personal de les brigades d’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) entre els centres sociosanitaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia