El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que els autònoms i autònomes de la Comunitat Valenciana podran percebre ajudes immediates i directes, per a fer front a “qüestions bàsiques” relacionades amb la seua activitat, davant la situació generada per l’emergència sanitària del Covid-19.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu valencià ha explicat que el Ple del Consell d’aquest divendres aprovarà una iniciativa de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que comprén aportacions per a “atendre el lucre cessant” d’aquest col·lectiu, que oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros, segons si han paralitzat parcial o totalment la seua activitat.

El president de la Generalitat Valenciana ha explicat que, amb aquestes ajudes, a les quals se sumaran la setmana pròxima altres destinades als treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTES), “es complementen espais que havien quedat sense resposta inicial” i que s’havien abordat amb els agents socials en reunions prèvies.

Entre les mesures que ha avançat el cap del Consell es troba una línia de finançament per a projectes empresarials i circulant desenvolupats per professionals per compte propi i microempreses localitzades en la Comunitat Valenciana, dotada amb 60 milions d’euros. Així, es donarà liquiditat a aquests col·lectius, els qui podran percebre fins a 750.000 euros, a un tipus d’interés del 0%, amb una manca de 2 anys, sense comissió d’obertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR).

D’altra banda, s’implementarà una línia d’avals de la SGR per a permetre a les empreses tant l’accés a línies de finançament d’entitats financeres, així com a la millora de la seua capacitat de negociació d’òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada que opera en la Comunitat Valenciana.

Així mateix, el titular de la Generalitat ha explicat que hi ha moltes empreses i sectors que, malgrat no estar identificats expressament en l’Annex I del reial decret 463/2020, de declaració de l’estat d’alarma, han vist igualment reduïda de manera dràstica la seua activitat. Per aquest motiu, el president ha demanat al Govern que es faça una interpretació àmplia perquè aquestes empreses puguen aplicar la “causa de força major” i no es queden per tant al marge de les ajudes contemplades en el reial decret llei de mesures urgents contra el coronavirus.

Finalment, el màxim responsable del Consell ha avançat, entre altres, un conjunt de mesures de caràcter tributari com l’ampliació dels terminis per a la presentació i el pagament d’alguns impostos com el de successions i donacions o el de transmissions i actes jurídics documentats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia