La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, ha repartit un total de 632.650 màscares i 87.800 guants entre diferents col·lectius i institucions que precisaven d’aquests elements contra el contagi del COVID-19, durant aquests dos dies.

Els Bombers de la Generalitat, dependents de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, han repartit la major part d’aquestes proteccions en centres de grans dependents (un total de 202.000 màscares i 24.000 guants) per a protegir als i les professionals que atenen les persones que viuen allí i que, per la seua condició física, són especialment vulnerables.

El mateix criteri s’ha seguit per a subministrar 259.000 màscares i 51.800 guants en residències de persones majors de Castelló (29.000 màscares i 5.800 guants), València (156.000 i 31.200) i Alacant (74.000 i 14.800, respectivament).

A més, s’han entregat un total de 140.000 màscares per als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. D’elles, 60.000 a la Guàrdia Civil, 50.00 al Cos Nacional de Policia i altres 31.000 màscares al Centre d’Emergències de les Policies Locals perquè siguen repartides entre les diferents corporacions, així com altres 1.400 per a professionals del Centre de Coordinació d’Emergències. 20.000 més han anat per als treballadors i treballadores de centres de distribució de béns de primera necessitat i, la resta, a altres entitats menors.

Altres institucions que han rebut aquests elements han sigut la Policia de la Generalitat, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (ÁPunt) i la Ciutat de la Justícia de València donada la seua condició de major edifici jurisdiccional de la Comunitat Valenciana, si bé en les seus judicials el subministrament d’aquests elements és constant des de fa quinze dies.

Nous casos de Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló,ha confirmat 584 nous casos positius, que eleven a 3.200 el total de casos positius, dels quals 1.278 es troben ingressats a l’hospital i 230 d’ells en l’UCI.

Dels 584 nous casos positius, 102 es troben a la província de Castelló, 181 a la província d’Alacant i 301 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 373 a la província de Castelló (144 hospitalitzats, 30 d’ells en l’UCI), 1.039 en la d’Alacant (410 hospitalitzats i 72 d’ells en l’UCI), i 1.788 a la província de València (724 hospitalitzats i 128 d’ells en l’UCI).

El nombre total de professionals sanitaris que han donat positiu és de 551 (83 a la província de Castelló, 218 en la d’Alacant i 250 a la província de València).

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment, s’han detectat casos positius en 49 centres (6 a la província de Castelló, 13 a la província d’Alacant, 30 a la província de València):

· Residents que han donat positiu: 221 (14 a la província Castelló, 84 a l’Alacant i 123 a la província València)

· Personal treballador que han donat positiu: 67 (8 a la província Castelló, 12 a l’Alacant i 47 a la província de València)

· Personal treballador en quarantena: 407 (30 a la província Castelló, 208 en la d’Alacant i 169 a la província de València)

· Residents morts: 44 (1 a la província de Castelló, 31 en la d’Alacant i 12 a la província València)

Aquest dijous s’ha posat en marxa en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat la possibilitat de sol·licitar cita amb el Centre de Salut en cas de presentar símptomes clínics compatibles amb infecció per *coronavirus.

La cita se sol·licita mitjançant la introducció del número *SIP i la data de naixement, i realitzant la confirmació del telèfon de contacte. La persona que introduïsca les dades rebrà una trucada com més prompte millor des de la confirmació de la creació de la cita.

A través de la web s’informarà de l’estat de la cita: sol·licitada, confirmada o realitzada.

Si durant la primera anomenada telefònica el professional sanitari del centre de salut identifica el cas com a possible de coronavirus, la resta de cites telefòniques per a efectuar el seguiment del cas seran programades pel professional sanitari. A partir d’aqueix moment, rebrà crides periòdiques per a verificar l’estat de salut del pacient i ajudar-lo en tots els dubtes i necessitats que puga presentar.

Si presenta altres símptomes diferents als indicats, l’usuari o usuària ha de posar-se contacte amb el centre de salut a través dels telèfons de cita prèvia habituals.

La consellera ha aclarit que encara no s’estan duent a terme els test ràpids en la Comunitat Valenciana perquè “estem pendents que el Ministeri ens concrete quan ens arribaran i quina quantitat”.

Al mateix temps, ha insistit que aquest tipus de test es realitzaran en principi a professionals sociosanitaris, a usuaris de residències de majors on hi haja casos o sospites de coronavirus i al personal de serveis fonamentals, tal com marquen els criteris del Ministeri de Sanitat.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia