A més de les mesures aprovades pel Ple del Consell aquest divendres en suport als autònoms, s’ha donat llum verda a altres mesures.

Mesures extraordinàries per a la gestió de l’emergència

El Ple del Consell ha aprovat un decret en el qual es disposen mesures extraordinàries que s’aplicaran als serveis essencials d’intervenció involucrats en la gestió de l’emergència causada per la pandèmia per coronavirus Covid-19.

Aquestes mesures afectaran, al personal del telèfon d’Emergències 112 Comunitat Valenciana; personal tècnic de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències; el servei de bombers forestals de la Generalitat; personal tècnic de Prevenció d’Incendis Forestals i agents forestals. En definitiva, tot el personal que té consideració de Servei Essencial d’Intervenció en els termes establits en la Llei 13/210, de la Generalitat, de Protecció Civil i Gestió d’Emergències.

L’objectiu de la norma és garantir l’operativitat del Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana (*PTECV) i estendre les mesures adoptades per als recursos sanitaris als serveis essencials d’emergència contemplats en la citada llei.

Les mesures recollides en el decret s’aplicaran durant el període de temps que es mantinga activat el *PTECV en situació 2 o superior, per a gestionar les necessitats derivades de l’evolució de la pandèmia.

El decret també recull altres mesures referides a la jornada de treball i descans del personal, permisos, llicències i vacances, així com reduccions de jornades, que es veuen alterades en funció de les necessitats d’evolució de l’emergència. El decret indica que el personal que, per les seues condicions de salut siga considerat vulnerable, queda exclòs d’aquestes mesures.

Garantit el pagament de totes les places del Centre de Dia tancats pel Covid-19

El Consell ha ratificat la resolució que garanteix l’abonament del servei a les entitats d’acció concertada de serveis socials de la mateixa manera que si s’estiguera prestant en els llocs habituals, a pesar que tots els centres d’atenció diürna i ambulatòria han cessat la seua activitat com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

La resolució estableix el pagament de les places com si estigueren ocupades, amb l’objectiu de garantir la necessària assistència a les persones usuàries dels centres d’atenció diürna i ambulatòria de serveis socials i atés que els equips professionals dels centres en els quals s’ha suspés l’activitat estan garantint l’atenció domiciliària i el seguiment a les persones usuàries.

Aquesta mesura, que estarà vigent tot el temps en què es mantinga la suspensió de l’activitat, afecta a les places concertades en l’àmbit de persones amb diversitat funcional, persones majors i infància i adolescència, així com als serveis de caràcter ambulatori, com són les oficines Orienta, que atén el col·lectiu LGTBI, o el programa *Kumpania, d’atenció a la infància i l’adolescència gitana.

El càlcul del pagament es realitzarà tenint en compte que es considerarà plaça ocupada aquella que l’haguera estat a data de 13 de març i s’abonarà com no ocupada aquella que no ho haguera estat en aquesta data.

Les entitats afectades per la suspensió de l’activitat dels centres d’atenció diürna i ambulatòria de serveis socials han de complir amb les obligacions regulades en cada convocatòria i, especialment, amb el referent al manteniment dels requisits i ràtio de personal en relació amb les prestacions i nombre de persones ateses segons es determina per la normativa en la tipologia de cada recurs.

Plataforma Col.labora & Connect

D’altra banda, la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (*Ivace) i la Xarxa d’Instituts Tecnològics, han posat en marxa, en col·laboració amb la CEV i les cambres de Comerç de la Comunitat, la plataforma Col.labora & Connect per a facilitar la col·laboració entre totes les empreses i indústries i contribuir a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària actual del COVID-19.

La plataforma Col.labora&Connect inclou un formulari on les empreses podran fer arribar al Ivace la seua oferta de solucions i capacitats sobre uns determinats productes, així com les demandes específiques de materials o recursos que puga tindre per a sumar-se també a aquest espai de col·laboració.

Reactivem

Al seu torn, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està elaborant un paquet de mesures per a fer front als efectes que està provocant la paralització de l’activitat cultural valenciana per a afrontar la pandèmia generada pel COVID-19.

Des de l’àrea de Cultura es considera que cal reprogramar tot el que es puga quan finalitze l’estat d’alarma i es puguen tornar a obrir els espais culturals.

Cultura de la Generalitat mantindrà tota l’activitat prevista quant a la programació dels espais públics autonòmics, la qual s’intensificarà en els mesos d’estiu i en l’últim quadrimestre de l’any, sempre que l’evolució de la pandèmia haja remés i les autoritats sanitàries ho permeten.

Ajuda als països més necessitats enfront del Covid-19

El Comité Permanent d’Acció Humanitària i d’Emergència estarà preparat per a, una vegada passat l’estat d’alarma, coordinar-se i actuar en l’ajuda dels països més necessitats per a afrontar les terribles conseqüències del *COVID-19.

Aquest comité s’encarrega de coordinar tota l’ajuda humanitària de les administracions valencianes públiques i també entitats privades, a fi que es canalitze aquesta ajuda en situacions d’emergència i postemergència, com és el cas del COVID-19.

La conselleria de Cooperació donarà prioritat a les sol·licituds d’inici dels projectes d’acció humanitària que, pel seu àmbit sectorial d’actuació, puguen incidir en la millora de les mesures de prevenció de la població i de mitigació davant els efectes del COVID-19.

Nous casos de Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat 332 nous casos positius, que eleven a 3.532 el total de casos positius, dels quals 1.422 es troben ingressats a l’hospital i 252 d’ells en l’UCI.

Dels 332 nous casos positius, 39 es troben a la província de Castelló, 54 a la província d’Alacant i 239 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 412 a la província de Castelló (169 hospitalitzats, 31 d’ells en l’UCI), 1.093 a la província d’Alacant (413 hospitalitzats i 81 d’ells en l’UCI), i 2.027 a la província de València (840 hospitalitzats i 140 d’ells en l’UCI).

El nombre total de professionals sanitaris que han donat positiu és de 622 (90 a la província de Castelló, 246 en la d’Alacant i 286 a la província de València), 10 dels quals es troben ingressats en l’UCI.

Fins a aquest divendres, s’ha produït un total de 198 defuncions en la Comunitat Valenciana (31 des de l’actualització del dijous): 19 a la província de Castelló, 88 en la de València i 91 en la d’Alacant.

Al mateix temps, s’han donat 73 altes (16 noves): 4 a la província de Castelló, 19 en la d’Alacant i 50 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 11.024. A més, en el número 900 s’han atés 46.200 crides des que la seua posada en marxa.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia