El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat una iniciativa de suport a les solucions innovadors enfront del coronavirus dotada amb dos milions d’euros. Aquests fons es destinaran a empreses i centres d’investigació del sistema valencià d’innovació que plantegen proposades en desenvolupament i que encara no es troben disponibles en el mercat per a contindre la propagació de la malaltia COVID-19 i per a cuidar a les persones afectades.

Ximo Puig ha subratllat que aquesta iniciativa de suport a les empreses i centres d’investigació busca disposar de manera immediata de solucions que permeten fer front a “les principals febleses” davant l’emergència sanitària causada per la propagació del coronavirus, com són els equips de protecció per a evitar contagis.

La iniciativa, impulsada per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, va dirigida a empreses i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana que disposen de solucions innovadores madures. Es requerirà un Technology Readiness Level (TRL) igual o superior a 6. El TRL és una classificació que mesura el grau d’aplicació d’una tecnologia, i té un rang de l’1 al 9.

Les candidatures hauran de ser dirigides a: info.avi@gva.es El termini de presentació de sol·licituds està ja obert i finalitzarà el 3 d’abril a les 20.00 hores i el seu trasllat a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública es realitzarà l’endemà. Per a qualsevol consulta, els agents innovadors poden dirigir-se als telèfons 96 647 83 60 (Alacant) i 96 386 92 00 (València).

El requisit és que aquestes solucions no estiguen ara mateix disponibles en el mercat per a la seua compra immediata i, al mateix temps, que puguen desenvolupar-se a curt termini, en àmbits directament relacionats amb la protecció contra el coronavirus i també per a la millora de l’atenció sanitària.

L’objectiu és optimitzar els recursos hospitalaris necessaris que han de destinar-se per a protegir al personal sanitari i que a més servisquen per a millorar l’atenció i curar a les persones afectades.

En aquest sentit, aquestes ajudes tenen com a finalitat el disseny i producció d’equips de protecció com a màscares, vestits, ulleres i guants, amb protecció i capacitats millorades.

A més, es prioritzen projectes que donen resposta a les necessitats més apressants, com la fabricació de respiradors, test ràpids, nous sistemes de detecció, materials resistents al coronavirus o desinfecció de sales i equipament. També es dona prioritat a solucions encaminades a la detecció i destrucció del virus amb sistemes de desinfecció massius, així com a nous dispositius d’intervenció o tractament.

A més, la línia d’ajudes també busca recaptar sistemes que permeten conéixer en temps real la disponibilitat de recursos sanitaris, així com solucions automatitzades per a prestació de serveis no sanitaris en àmbits hospitalaris i per a millorar la resposta ciutadana davant la crisi sanitària.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, juntament amb la AVI, i amb l’assessorament expert de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, realitzarà un filtre de les propostes rebudes i la Generalitat finançarà les que siguen prioritàries.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia