El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat l’arribada de diversos vols des de la Xina al llarg dels pròxims dies per a garantir l’equipament de material sanitari tant per al personal que treballa en tota la Comunitat Valenciana davant l’emergència per coronavirus com per a l’atenció a pacients.

El responsable del Consell, qui aquest matí ha mantingut una trobada per videoconferència amb la Comissionada de Presidència de la Generalitat per a la Coordinació dels Subministraments en relació a la Covid-19, María José Mira, ha analitzat en una altra reunió posterior amb responsables de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i amb representants dels sindicats CCOO-PV i UGT-PV, el Reial decret llei 190/2020, de 29 de març., sobre el permís retribuït recuperable.

D’altra banda, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball està liderant un projecte que permet la fabricació de mascaretes quirúrgiques a gran escala en les empreses de la Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, (Ateval), i de l’Institut Tecnològic Tèxtil Aitex. El centre tecnològic preveu la fabricació aproximada de sis milions de mascaretes quirúrgiques, amb una producció de 25.000 unitats diàries per empresa.

En aquest projecte, la Conselleria d’Economia ha unit l’experiència en innovació i laboratoris d’Aitex i el referent empresarial i coneixement del sector tèxtil d’Ateval.

Noves dades d’afectats pel Covid-19

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat 326 nous casos positius, que eleven a 5.110 el total de casos positius, dels quals 2.042 es troben ingressats a l’hospital i 336 d’ells en l’UCI.
Dels 326 nous casos positius, 44 es troben a la província de Castelló, 105 a la província d’Alacant i 177 en la de València.
Per províncies, el nombre total de casos positius és de 586 a la província de Castelló (241 hospitalitzats, 38 d’ells en l’UCI), 1.839 a la província d’Alacant (714 hospitalitzats i 118 d’ells en l’UCI), i 2.685 a la província de València (1.087 hospitalitzats i 180 d’ells en l’UCI).
El nombre de professionals sanitaris que ha donat positiu és de 826 (113 a la província de Castelló, 341 en la d’Alacant i 372 a la província de València).
Fins a Aquest dilluns, s’ha produït un total de 310 defuncions en la Comunitat Valenciana: 32 a la província de Castelló, 135 a l’Alacant i 143 en la de València. Al mateix temps, s’han donat un total de 185 altes: 9 a la província de Castelló, 46 en la d’Alacant i 130 a la província de València.

Reasignació i mobilitat de personal

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha iniciat la reassignació i mobilitat de personal dependent de la Conselleria a altres centres i serveis per a poder fer front a l’augment de demanda assistencial provocat per la incidència del coronavirus, principalment en els centres residencials de persones majors.
A causa de la situació que en aquests moments afronta la Comunitat Valenciana per la pandèmia del Covid-19 i en salvaguarda de les persones més vulnerables, ha sigut necessari prendre mesures extraordinàries, com la reordenació de l’activitat assistencial i obrir la mobilitat del personal tant sanitari com auxiliar i de suport.

Aquestes mesures s’estableixen en la resolució de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives sobre la gestió dels serveis socials i soci-sanitaris, publicada en el DOGV el 18 de març i ratificada pel Consell, i que posa a la disposició de l’Administració valenciana els mitjans i recursos dels serveis socials o soci-sanitaris d’altres administracions públiques i entitats privades així com la disponibilitat de tot el personal funcionalment dependent d’aquestes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia