El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut, aquest dimarts una reunió per videoconferència amb els portaveus dels grups parlamentaris en Les Corts per a informals de les últimes actuacions en la Comunitat Valenciana davant l’emergència sanitària causada pel coronavirus. A aquesta cita també han assistit a la reunió la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Una altra, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Arribada dels materials de protecció des de la Xina

D’altra banda, dos avions procedents de la Xina arriben aquest dimarts a Espanya amb material sanitari encarregat per la Generalitat per a continuar garantint el subministrament als centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana.

En el context de l’Operació Ruta de la Seda, posada en marxa pel Consell per a combatre la pandèmia de COVID-19, aquests dos avions permetran comptar en total amb quasi un milió de màscares, 10.031 equips de protecció individual (EPI) i 10.000 ulleres de protecció ocular.

Un dels avions aterrarà a Saragossa, com la setmana passada. Aquest avió, que va eixir de la Xina a les 4.00 (hora espanyola), està previst que arribe a Amsterdam sobre les 16.00 hores, i a mitjan vesprada, a Saragossa. Transporta més de 600.000 màscares (400.000 quirúrgiques i més de 200.000 FPP2), 10.000 ulleres de protecció ocular i 10.031 micos EPI.

A més, s’ha pogut aprofitar un vol de la companyia Air la Xina entre Shanghái i Barcelona per a incorporar un carregament de més de 300.000 màscares FFP2. Aquest avió ha arribat aquesta vesprada.

Com la setmana passada, una vegada passe el control de duana, el carregament es transportarà en camions a un centre logístic de la Generalitat per a la seua posterior distribució tant als departaments de salut com als centres sociosanitaris.

A més, la Generalitat continua treballant intensament amb la finalitat de tancar nous vols per a continuar assegurant el proveïment en les pròximes setmanes i protegir així la salut dels valencians i valencianes

Noves dades d’afectats per Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló,  ha confirmat 398 nous casos positius, que eleven a 5.508 el total de casos positius, dels quals 2.189 es troben ingressats a l’hospital i 356 d’ells en l’UCI.

Dels 398 nous casos positius, 27 es troben a la província de Castelló, 182 a la província d’Alacant i 189 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 613 a la província de Castelló (231 hospitalitzats, 40 d’ells en l’UCI), 2.021 a la província d’Alacant (780 hospitalitzats i 126 d’ells en l’UCI), i 2.874 a la província de València (1.178 hospitalitzats i 190 d’ells en l’UCI).

El nombre de professionals sanitaris que ha donat positiu és de 892 (117 a la província de Castelló, 370 en la d’Alacant i 405 a la província de València).

Fins a aquest dimarts, s’han produït 339 defuncions en la Comunitat Valenciana: 34 a la província de Castelló, 147 a l’Alacant i 158 en la de València. Al mateix temps, s’han donat un total de 200 altes: 9 a la província de Castelló, 53 en la d’Alacant i 138 a la província de València.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia