Durant aquesta etapa de confinament a causa de l’Estat d’Alerta pel Covid-19, són molts col·lectius i sectors professionals els que estan treballant per a tota la ciutadania: sanitaris, personal de neteja, personal de botigues d’alimentació, Protecció Civil, UME, Policia Local, Policia Nacional… Com agraïment al seu treball, els ciutadans confinats estan eixint als seus balcons i aplaudint-los pel seu treball, al llarg d’aquestes setmanes.

En aquest sentit, cal mencionar també als treballadors de Garbialdi, empresa encarregada de la neteja de Bétera. Els operaris d’aquesta entitat han estat netejant i desinfectant totes les vies públiques, places, contenidors i papereres de la localitat, incloses les 24 urbanitzacions consolidades i els distints grups poblacionals disseminats en el terme.

Alguns dels seus treballs s’estan centrant en la neteja amb aigua a pressió i la desinfecció amb motxilles polvoritzadores, realitzant així treballs de desinfecció i neteja viària en espais urbans.

A més d’aquests treballs, es troba la col·laboració ciutadana. Doncs, la setmana passada, l’àrea municipal de Medi Ambient de Bétera recomanava a les veïnes i veïns del municipi no tancar les tapes dels contenidors, amb la finalitat que els ciutadans puguen depositar les seues bosses de fem dins els depòsits d’aquests contenidors, sense la necessitat de tocar-los. I és que s’havia detectat que, en aquelles zones on l’apertura del contenidor és manual estaven les bosses de fem en l’entorn d’aquests.

Per què Consorci València Interior no dona la talla?

D’altra banda, alguns veïns també denunciaven l’aglomeració de bosses i residus dels contenidors de recollida selectiva de cartó i plàstic. Doncs, segons els denunciants, van passar diversos dies sense que l’empresa encarregada (Consorcio València Interior) s’acostara a recollir. Cal mencionar, que el municipi abona a aquesta empresa anualment més d’un milió i mig, segons es recull en l’últim rebut enviat del Consorci.

En aquest sentit, des del Consorci s’al·lega que, tot i que ells en el seu dia van assumir recollir igualment, la taxa monetària que li paga el veí de Bétera cada any al Consorci València Exterior, a través de Diputació de València, és per la planta de reciclatge no per la recollida pròpiament dita del plàstic i el cartó. A aquesta resposta molts ciutadans es pregunten allò de per què haurien de pagar per una recollida que pràcticament no es fa i la ha d’assumir l’Ajuntament, és a dir, tots els veïns i veïnes de la població. El consorci va signar un conveni amb l’ajuntament i no el compleix.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia