El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que el personal sanitari i d’atenció social accedirà de manera gratuïta al transport durant un mes, prorrogable mentre dure l’estat d’alarma, en els serveis de Metrovalencia, Metrobús, Tram d’Alacant i Tram de Castelló.

Així ho ha manifestat després de la reunió per videoconferència que ha mantingut al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, amb el gerent de *Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Emilio Bayarri, i la secretària Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

Puig ha recordat a més que tant el personal que treballa als hospitals i centres sanitaris com, des d’ara, també el personal d’atenció social, podrà fer ús de manera gratuïta dels hotels que la Generalitat ha posat a la seua disposició “per a facilitar els desplaçaments als centres de treball i també aqueix descans tan necessari”.

El titular de la Generalitat ha explicat que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha facilitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el primer lot de 5.000 abonaments de transport combinats gratuïts. L’anomenat ‘Bono Sanitat’ permetrà a professionals de l’àmbit sanitari i d’atenció social accedir i desplaçar-se de manera gratuïta i durant un mes en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat: Metrovalencia, Tram d’Alacant, Tram de Castelló, Metrobús i autobusos interurbans.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que aquesta mesura pretén facilitar el desplaçament diari del personal sanitari a hospitals i centres de salut. “És un gest més de gratitud cap al personal sanitari, mostra del nostre suport, respecte i admiració per la professionalitat i afecte mostrat en aquesta crisi sanitària. Ara més que mai, hem de cuidar als qui ens cuiden”, ha dit.

Al seu torn, cal recordar que l’Autoritat del Transport Metropolità de València permetrà a tots els usuaris i usuàries del transport públic de València i la seua àrea metropolitana, ampliar un mes més la utilització dels títols d’abonament transporte combinats comprats des de l’1 de febrer que ja estigueren activats, o que hagen sigut activats recentment.

Igualment, la ATMV també permetrà la devolució de l’import íntegre de l’abonament transporte en aquells casos en els quals haja sigut adquirit a partir de l’1 de febrer i no s’haja activat, o bé haja sigut utilitzat el dia de l’activació i, com a màxim, els quinze dies posteriors.

Per a activar l’ampliació, les persones usuàries hauran d’acudir als punts de venda de Logista (estancs i quioscos), activar-la a través de la ‘app’ de mòbil *Recargamobilis, o bé acudir a l’Oficina d’Atenció al Client situada en l’estació del metro de Colón, una vegada es torne a parar atenció presencial, on es tramitarà també la devolució d’aquests.

Després de les restriccions de mobilitat establides recentment pel Govern d’Espanya, únicament els està permés desplaçar-se a aquelles persones que exercisquen treballs o activitats essencials, així com realitzar desplaçaments per motius inajornables.

Dades actualitzades afectades per Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha celebrat que s’han donat 432 altes, 192 des de l’actualització del dimecres: 28 a la província de Castelló, 172 en la d’Alacant i 232 a la província de València.

A més, s’han detectat 386 nous casos positius, que eleven a 6.308 el total de casos positius, dels quals 2.175 es troben ingressats a l’hospital i 379 d’ells en l’UCI.

Dels 386 nous casos positius, 37 es troben a la província de Castelló, 147 a la província d’Alacant i 202 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 697 a la província de Castelló (214 hospitalitzats, 42 d’ells en l’UCI), 2.320 a la província d’Alacant (772 hospitalitzats i 141 d’ells en l’UCI), i 3.291 a la província de València (1.189 hospitalitzats i 196 d’ells en l’UCI). El nombre de professionals sanitaris que ha donat positiu en total és de 1.048 (126 a la província de Castelló, 446 en la d’Alacant i 476 a la província de València).

Fins a aquest dijous, s’han produït 443 defuncions en la Comunitat Valenciana: 45 a la província de Castelló, 188 a l’Alacant i 210 en la de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia