Com cada 1 d’abril, ahir dimecres va celebrar-se el Dia Mundial de l’Educació. Aquesta data es va aplicar a través dels acords entre la ONU i la UNESCO, considerant-se l’educació com un dels aspectes més rellevants per a l’Estat i jugant un paper important el pares, mestres, professors i el personal administratiu dedicat a aquesta àrea.

Habitualment, els pares ja fan la labor d’educar en la llar i els mestres i professors en el col·legi, contribuint en la formació de la integritat física, mental, intel·lectual i psicològica dels educands, lligats al desenvolupament de les ciències, les humanitats, les tècniques, les arts i l’esport, entre d’altres. No obstant això, durant aquesta etapa de confinament a causa del Covid-19, tant pares com mestres estan fent un doble treball adaptant-se a la situació i traient totes les seues eines possibles per poder continuar formant i educant als més menuts de la casa. Així molts, estan realitzant doble tasca: complir amb els seus treballs i, a més, continuar educant als seus fills des de casa.

En aquest sentit, centres educatius de Bétera pengen en la seua web els deures dels cursos i idees per dur a terme durant el confinament. A més, mestres també mantenen el contacte amb pares i mares mitjançant diverses eines. Una d’elles és la Web família o Itaca, aplicació personal de cada alumne on es troba tota la informació del centre, des de qualificacions fins a missatges amb els mestres. Així, hi ha mestres que envien inclús frases d’ànims cada dia per als xiquets i xiquetes, altres envien exercicis diàriament i els corregeixen telemàticament. També hi ha mestres que envien tutorials i realitzen tutories a través de webcam, entre d’altres. En definitiva, deixen patent la seua vocació educadora fent servir totes les eines que tenen al seu abast. Tot, pels seus alumnes.

D’altra banda, les mares i pares també estan fent el paper de mestres, ajudant als seus fills a estudiar les seues matèries escolars. Cal dir a més, que hi ha pares que també han de combinar aquesta tasca amb la seua professió, en el cas d’aquells que realitzen teletreball o treballen en serveis d’atenció primària. A més a més, totes les mares i pares han de recórrer al seu enginy i creativitat per inventar-se jocs i idees que tinguen entretinguts a les seues filles i fills. Però cal no oblidar el mèrit dels més menuts. Acostumats a eixir tots els dies i relacionar-se amb altres xiquetes i xiquets, ara han de comprendre i adaptar-se a la situació i estudiar i jugar d’una manera diferent.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia