El Institut Valencià de Finances (IVF) ha modificat les condicions de les seues línies de finançament bonificades per a adaptar-les a la nova situació generada per la crisi del COVID-19. D’aquesta manera, permetrà que personal autònom, microempreses, pimes i grans empreses de la Comunitat Valenciana puguen finançar-se en les millors condicions.

Des de dilluns passat, l’IVF ve aplicant noves condicions a les seues línies de finançament bonificades. En concret, es redueix el cost del finançament, i s’ofereix a totes les empreses la possibilitat de finançar fins al 100% les despeses de l’explotació.

Les bases per les quals es regeixen aquests productes financers poden ser consultades en la web de l’IVF (consultar ací) i la seua tramitació es realitza a través de la seu electrònica de la Generalitat (consultar ací).

Línia bonificada IVF-Autònoms i Empreses

A través de la línia de finançament bonificat IVF-Autònoms i Microempreses, les persones o empreses beneficiàries poden accedir a préstecs d’entre 25.000 i 750.000 euros, a un interés d’Euribor + 0%, a un termini de fins a 10 anys i amb fins a 2 de manca.

A fi de cobrir el cost de l’aval imprescindible per a accedir a aquesta línia, els préstecs atorgats a l’empara de la mateixa compten amb un Tram no Reembossable que varia en funció dels anys de l’operació, i que resultarà de multiplicar per 0,9% el valor nominal del préstec i el termini de venciment de l’operació.

Cal destacar que per a les operacions acollides a aquesta línia de finançament no es requereix *prefactibilidad, però sí que han de comptar amb un aval bancari o d’Afí-SGR Comunitat Valenciana. La tramitació d’aquest aval ha de ser prèvia a la sol·licitud del finançament bonificat en l’IVF.

En aquest sentit cal destacar que Afí-SGR Comunitat Valenciana, entitat que compta amb una dilatada experiència en la tramitació d’avals per a operacions de l’IVF, es converteix en un vehicle essencial. Per això la Generalitat està reordenant les seues prioritats pressupostàries per a injectar 17 milions d’euros addicionals al Fons de Provisions Tècniques d’aquest organisme, per a elevar així la seua solvència i facilitar la seua labor de finançament.

Línia bonificada IVF-Pime

A través de la línia de finançament bonificat IVF-Pime, els beneficiaris poden accedir a préstecs d’entre 25.000 i 1.500.000 euros, a un interés que pot oscil·lar entre el 0% i l’1% depenent de la qualificació creditícia de l’empresa. El termini d’aquestes operacions podrà oscil·lar entre 5 i 10 anys, amb fins a dos de manca.

Estàs operacions requereixen d’un estudi de *prefactibilidad previ que ha de ser sol·licitat a través de la web de l’IVF. Una vegada realitzat aquest estudi, es comunicaran a l’empresa aquells casos en els quals es requereix un aval bancari o d’Afí-*SGR. En aquests casos, i a fi de cobrir el cost de l’aval, les operacions incorporaran un Tram no Reembossable que resultarà de multiplicar per 0,9% el valor nominal del préstec i el termini de venciment de l’operació.

Línia bonificada IVF-Gran Empresa

La Línia de finançament bonificat IVF-Gran Empresa permet als beneficiaris accedir a préstecs d’entre 25.000 i 2.000.000 euros, a un interés d’entre el 0% i l’1% depenent de la seua qualificació creditícia. El termini a aplicar en aquestes operacions podrà oscil·lar entre els 5 i els 10 anys, i amb fins a un període de carència de 2 anys.

Per a la tramitació d’aquests préstecs, les empreses han de requerir un estudi de *prefactibilidad directament a través de la web de l’IVF, i en uns dies rebran una contestació a la seua sol·licitud indicant si la seua operació és viable.

Acceptació dels *ERTE que presente el sector pesquer i aqüícola per raons de seguretat davant *COVID-19
La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha acordat amb la Conselleria d’Economia, a través de la Direcció General de Treball, acceptar els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (*ERTE) -que recull el Reial decret llei 8/2020 de 17 de març- a les empreses del sector pesquer que exposen, justificadament, la impossibilitat de complir amb les normes de seguretat en el desenvolupament de la seua activitat essencial.

Les conselleries d’Agricultura i Economia consideren que les raons de seguretat avalen els *ERTE en el sector pesquer i aqüícola, donada la dificultat que poden presentar alguns vaixells i vaixells per a garantir la seguretat del personal de bord.

La consellera ha assenyalat el seu compromís amb la seguretat dels treballadors i treballadores del sector primari que desenvolupen activitats essencials per al proveïment -agricultors, ramaders, pescadors i apicultors – i, en aqueix sentit, ha apel·lat a la importància de “complir i fer complir les exigències de prevenció com, per exemple, la distància de seguretat”.

La consellera, a més, va remetre la setmana passada una carta al ministre d’Agricultura, Luis Planas, en la qual plantejava algunes línies per a adaptar l’activitat del sector pesquer dins del marc de l’estat d’alarma, com el suport econòmic a través del Fons Europeu Marítim i de Pesca i els Pressupostos Generals de l’Estat i l’ajust temporal de les parades al mes d’abril.

En la Comunitat Valenciana, el sector pesquer genera més de 4.000 ocupacions, tant directes com d’empreses auxiliars associades, i factura més de 92 milions d’euros a l’any a través dels seus 22 confraries i comunitats de pescadors.

Labora protegirà a les persones treballadores

D’altra banda, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric *Nomdedeéu, ha destacat que “la prioritat màxima de l’acció de *Labora i de la Conselleria d’Economia Sostenible és protegir a les persones treballadores i al teixit productiu valencià, i fer-lo de manera àgil, garantint drets i assegurant l’accés als recursos necessaris”.

Nomdedéu s’ha pronunciat així després de conéixer les dades d’atur del mes de març, que llancen un augment de quasi el 10% amb més de 35.000 noves persones inscrites. “Aquest increment es troba íntimament relacionat amb la situació d’emergència sanitària que vivim, que ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci de les empreses valencianes”, ha assenyalat la responsable Ocupació.

El secretari autonòmic ha detallat que l’impacte ha sigut “considerable” en el sector de la construcció (+6,179 persones) i en el sector serveis (+23.726 persones), i ha afectat, principalment, a les persones treballadores de menys de 45 anys.

D’altra banda, ha assenyalat que els homes han sigut “clarament” els més perjudicats (13,65% *vs 7,07%), mentre que les dones, que són majoria en molts serveis essencials (sanitat, alimentació etc.) mantenen l’ocupació i, per tant, “també continuen més exposades als riscos derivats d’aquesta crisi sanitària”.

Nomdedéu ha manifestat que, per a fer front a aquesta situació d’emergència, des de la Generalitat, “ens hem centrat plenament en la provisió d’informació i en la posada en marxa de mesures d’urgència per a donar suport a les empreses, els autònoms i els treballadors i treballadores”.

“Amb la col·laboració de l’Estat -ha informat- hem agilitat al màxim els tràmits per a la gestió dels *ERTE, automatitzant l’alta a les oficines de *Labora i fent un esforç molt important per a resoldre els expedients el més prompte possible”.

A més, el director general de *Labora ha avançat que, en breu, es llançarà una convocatòria extraordinària d’ajudes directes per a personal autònom que ha hagut de tancar o ha patit una disminució del negoci del 75%, amb una dotació de més de 57 milions d’euros.

“En aquest període d’excepcionalitat, el compromís del Servei Valencià d’Ocupació i de la Generalitat és clar: no deixarem ningú arrere. Ens deixarem la pell”, ha assegurat Nomdedéu.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia