L’àrea municipal de Serveis Socials de Bétera ha posat a la disposició de tots els veïns i veïnes un número de telèfon que els assessorarà en matèria jurídica. En horari de 09.00 hores a 14.00 hores de dilluns a divendres l’equip d’assessoria jurídica atén les cridades d’aquells que vulguen resoldre els seus dubtes.

El gabinet jurídic aclarirà preguntes atenent la seua naturalesa econòmica i laboral en relació a permisos retribuïts recuperables, ERTE, cobertures dels autònoms, cotitzacions durant l’estat d’alarma i ajudes econòmiques, entre moltes altres preguntes. Però també es resoldran dubtes en matèria social posant l’accent en les moratòries de lloguers, consumidors vulnerables, consum de llum i aigua, persones sense llar, entre molts altres dubtes.

Amb aquesta són ja tres les campanyes que s’han llançat des de l’àrea de Serveis Socials de la localitat amb la finalitat de posar a disposició tots els recursos materials, i sobretot professionals, de què disposa la regidoria per a cobrir les necessitats de la població, no sols de les persones o famílies que estaven dins dels programes de Serveis Socials sinó per a totes les veïnes i veïns de Bétera.

Pla d’atenció psicològica i social per a atendre de manera prioritària al personal sanitari, de seguretat i emergències

D’altra banda, la Conselleria de Justícia, en col·laboració amb la Creu Roja i mitjançant els recursos d’atenció telefònica de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha posat en marxa un pla d’atenció psicològica de manera prioritària per al personal sanitari, membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i efectius dels serveis d’Emergències i Protecció Civil que, en aquests moments, lluiten contra l’expansió del COVID-19 des de les seues respectives responsabilitats.

Al mateix temps, el ciutadà o ciutadana que ho necessite podrà sol·licitar aquesta atenció psicològica a través del mateix número de telèfon, el 96 104 0112.

A més, si es detecten altres necessitats, com pot ser econòmiques, sanitàries o de primera necessitat, al final de la crida el Psicòleg o psicòloga posarà en coneixement del ‘call center’ del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat les necessitats detectades, les quals seran integrades dins del suport prestat als municipis, seguint el protocol de suport logístic a ajuntaments per necessitats generades per COVID-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia