El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va indicar ahir dijous que el Consell aprovarà ajudes per a les i els treballadors afectats pels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) en un ple del Consell que se celebrarà el pròxim dia 10 d’abril, coincidint amb el Divendres Sant. D’aquesta manera, es pretén atendre les conseqüències derivades de la caiguda de l’activitat econòmica pel coronavirus.

El titular de la Generalitat Valenciana  va realitzar aquest anunci després de les reunions mantingudes en el matí i en la vesprada del citat dijous, mitjançant videoconferència, amb els representants dels agents socials, acompanyat pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Per part dels agents socials, van participar el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els secretaris generals d’UGT-PV i de CCOO-PV, Ismael Sáez i Arturo León, respectivament.

En les trobades, es van avaluar diferents fórmules per a materialitzar un suport econòmic en favor dels treballadors i treballadores que s’han vist afectats pels ERTE, que es continuaran analitzant en els pròxims dies. L’Executiu i els agents socials han treballat sobre la viabilitat de les diferents opcions i la casuística existent al respecte. La mesura es concretarà en el ple del Consell de la setmana vinent, que es reunirà per primera vegada en Divendres Sant.

Garantir la mà d’obra en el camp valencià

D’altra banda, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està coordinant juntament amb la Conselleria d’Economia les borses d’ocupació per a garantir la mà d’obra en el camp valencià i la recol·lecció a temps de nispros, cireres i altres fruites d’estiu, així com de les fases tardanes de taronja.

Davant la preocupació expressada per alguns productors de fruites d’os, la Conselleria es va posar a treballar juntament amb Labora (el Servei Valencià d’Ocupació i Formació) per a posar en marxa els mecanismes de detecció dels perfils agrícoles inscrits i els de sol·licitants d’ocupació, així com la incorporació de persones d’altres sectors interessades a treballar com a temporers i temporeres en el camp.

La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha enviat un missatge de tranquil·litat als agricultors i agricultores i ha destacat el seu treball “no sols per a proveir a la població, sinó com a generadors d’ocupació en una situació com l’actual de crisi sanitària”.

La iniciativa de la Conselleria resol la producció alimentària necessària per al proveïment, ofereix una alternativa d’ocupació a les persones afectades pel cessament de l’activitat i, a més, permet el desplaçament a les explotacions de manera segura, en connectar als agricultors i agricultores amb aquells treballadors i treballadores ja assentats en el territori.

Les administracions autonòmiques compten ja amb processos telemàtics que permeten la inscripció com a sol·licitant d’ocupació i la contractació i la Conselleria d’Agricultura difondrà material (vídeos i tutorials) amb el procés detallat per a assistir als usuaris i usuàries i guiar-los en l’ús de la plataforma.

Així, s’explicarà a les persones interessades com apuntar-se a les ofertes i als agricultors i agricultores com donar d’alta a les persones emprades en la Seguretat Social.

Així mateix, per part de Labora s’ha emplaçat als xicotets agricultors i agricultores que necessiten contractar a personal temporer a utilitzar l’assistència telefònica o, també, pel correu electrònic de les Oficines Locals d’Ocupació més pròximes a la seua localitat, mentre que, en el cas de necessitar a un número important de personal, acudisquen de manera preferent a la pàgina web Espai Empreses: Labora espai empreses.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia