El Ple del Consell ha autoritzat la tramitació d’emergència i contractació de les actuacions necessàries per al subministrament, instal·lació i dotació de material bàsic per als tres hospitals de campanya que s’estan construint a Castelló, València i Alacant, en terrenys contigus als hospitals de referència de cada província. L’objectiu és donar resposta a l’emergència sorgida per l’avanç de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana.

Les actuacions a realitzar inclouen l’aprovisionament de 1.100 llits (880 standars i 220 articulades): 200 llits per a l’hospital de Castelló, 400 per a l’hospital d’Alacant i 500 per a l’hospital de València. Un 20% dels llits de cada hospital seran per a UCI; un altre 20% per al servei de cures intermèdies; 55% per a assistència de pacients adults i el 5% restant per a xiquets i xiquetes.

A més, en aquests hospitals s’estan instal·lant àrees de recepció i admissió, magatzem, vestuari, sala d’estar, despatxos de treball, magatzem de farmàcia, magatzem de llenceria, i ofici net/brut. S’està procedint també al lloguer d’equipament de banys i wc, a més d’equipament de climatització durant un període de quatre mesos.

En la proposta de contractació s’estableix un termini general d’execució de quatre mesos amb els següents terminis parcials: 15 dies instal·lació de la primera fase de l’hospital, entenent com a tal, la certificació per part del personal sanitari de la plena operativitat d’un mínim de 100 llits.

450 operaris i operàries treballen en la primera fase del muntatge per a tindre llestos els 752 mòduls en les tres províncies.

A Castelló i València, els treballs per a la instal·lació dels mòduls avancen a bon ritme després que aquest dijous començaren a alçar-se les primeres estructures.

A Castelló, l’hospital de campanya estarà compost per 180 mòduls, mentre en la capital del Túria es disposaran 317 mòduls que podran albergar fins a 500 llits extra. A Alacant, aquest divendres es treballarà tota la jornada per a senyalitzar la ubicació de les estructures modulars i marcar els ancoratges, una vegada que el formigó ja ha forjat, i serà aquest dissabte quan es vegen les primeres estructures dels 255 mòduls que componen l’hospital de campanya de la província.

L’elecció d’aquesta mena d’instal·lacions (mòduls de 6 per 3 metres) respon a la versatilitat d’aquestes infraestructures, ja que poden adaptar-se a les necessitats d’espai i a l’atenció de pacients que requereix el tractament de coronavirus.

Des del punt de vista assistencial, aquestes instal·lacions permeten mantindre unes determinades condicions, com pot ser l’aïllament individual, i mantindre l’amplitud necessària per a evitar la sensació de tancament.

També fan possible aplicar tractaments particularitzats a pacients amb simptomatologia respiratòria, diferents als que s’ofereix a pacients amb patologia general.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia