El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, demanarà al Congrés al llarg de la setmana que ve una nova pròrroga de l’estat d’alarma fins al 26 d’abril.

El PP i Cs, segons han indicat els seus respectius líders per mitjà de Twitter, Pablo Casado i Inés Arrimadas, donaran suport a la pròrroga en la Cambra Baixa, la qual cosa garanteix l’autorització del Congrés.

L’ampliació 15 dies més de l’estat d’alarma és la decisió que ha adoptat el cap de l’Executiu després de reunir-se aquest dissabte en La Moncloa amb el Comité Científic, primer, i amb el Comité Tècnic, després, creats per a analitzar l’evolució del coronavirus a Espanya.

La setmana pròxima, en una sessió plenària, el Congrés haurà d’autoritzar aquesta ampliació.

L’estat d’alarma el va decretar el Govern el 14 de març, va demanar una primera pròrroga fins a l’11 d’abril i tornarà a sol·licitar autorització per a una altra fins al 26. Els ciutadans passaran quasi un mes i mig confinats a les seues cases amb la finalitat de contindre els contagis de COVID-19.

Sánchez ha informat sobre els seus plans als líders dels altres partits, entre ells al president del PP, Pablo Casado, amb qui no parlava des de fa dies, com aquest ha vingut retraient últimament. El mateix Casado ha confirmat la conversa en el seu compte de Twitter.

Segons el text que ha escrit, el líder dels populars li ha transmés el suport de la formació a les mesures de contenció en favor de la “lleialtat i la unitat”, però li ha exigit per això al president que actue amb “eficàcia i transparència”.

Fonts parlamentàries coneixedores de les converses han indicat que durant aquestes també s’ha parlat del dia després, en concret possibles relaxacions de les mesures de contenció des del 27 d’abril. No hi ha decisions sobre aquest tema, confirmen, sinó una avaluació constant de la situació. També ha confirmat per Twitter la conversa amb Sánchez la líder de Cs, Inés Arrimadas. A més d’anunciar que recolzarà la pròrroga, ha instat al president a posar en marxa “uns nous Pactes de la Moncloa”. Alguns grups, com a ERC, han expressat la seua desconfiança respecte d’una iniciativa així.

Actualitat de casos de Covid-19 en la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha celebrat aquest dissabte que s’hagen donat un total de 695 altes (103 des de l’actualització d’aquest divendres i 455 en els últims tres dies): 56 a la província de Castelló, 214 en la d’Alacant i 425 a la província de València.

A més, s’han detectat 277 nous casos positius, que eleven a 6.901 el total de casos positius, dels quals 1.977 es troben ingressats a l’hospital i 386 d’ells en l’UCI.

Dels 277 nous casos positius, 47 es troben a la província de Castelló, 114 a la província d’Alacant i 116 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 787 a la província de Castelló (242 hospitalitzats, 43 d’ells en l’UCI), 2.559 a la província d’Alacant (684 hospitalitzats i 143 d’ells en l’UCI), i 3.555 a la província de València (1.051 hospitalitzats i 200 d’ells en l’UCI). El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 1.137 (136 a la província de Castelló, 498 en la d’Alacant i 503 a la província de València).

Fins a aquest dissabte s’han produït un total de 571 defuncions en la Comunitat Valenciana: 56 a la província de Castelló, 245 a l’Alacant i 270 en la de València. Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 19.808.

Distribució de 40.000 màscares de protecció per al sector del transport

D’altra banda, la Conselleria de Politica Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha començat a distribuir material de protecció adquirit per la pròpia Conselleria dirigit a garantir la seguretat del personal del sector del transport.

El material, que inclou prop de 40.000 màscares de protecció, 40.000 guants i 40.000 unitats de gel desinfectant, s’ha començat a traslladar a magatzems de les tres províncies de la Comunitat.

Al llarg dels pròxims dies, aquest material serà repartit entre els professionals del sector, concretament transportistes, taxistes, personal de VTC, treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, empreses concessionàries d’autobusos i repartidors a domicili.

Augmenten a 14.000 les tauletes amb Internet per a arribar a l’alumnat més vulnerable de Primària i de centres concertats

Les conselleries d’Educació i d’Hisenda, que dirigeixen Vicent Marzà i Vicent Soler, respectivament, augmentaran a 14.000 el nombre de tauletes amb connexió a Internet integrada per a arribar també a l’alumnat de Primària i a l’alumnat dels centres educatius concertats que estiguen tenint dificultats per a seguir l’aprenentatge a distància des de casa per no disposar en el seu habitatge de dispositius electrònics.

Seran 4.000 dispositius més que Educació enviarà directament a casa de l’alumnat que estiga en aquesta situació. Aquestes tauletes se sumen als prop de 10.000 dispositius que va anunciar el *president, Ximo Puig, el dimecres, i que s’enviaran a alumnat d’instituts i als 1.700 ordinadors portàtils per als equips directius de tots els centres educatius públics.

Els dispositius seran adquirits per la Conselleria d’Hisenda a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (*DGTIC) i es compta amb la col·laboració de Telefónica i Huawei.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia